Alternatieve Elfstedentocht

Last update: 13-07-2019

Natuurlijk hoopt iedereen in Nederland dat er deze winter weer eens een Elfstedentocht wordt verreden, maar of deze ook doorgaat is natuurlijk maar de vraag. Om toch ieder jaar een schaatstoertocht van allure te hebben wordt er de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk verreden. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is net zoals de echte Elfstedentocht ook 200 kilometer lang. Kom alles te weten over de Alternatieve Elfstedentocht 2020 zoals de datums, programma, inschrijven, deelnamekosten en bereikbaarheid.

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2020

Velen denken dat er maar één tocht is die gereden kan worden. Dat is niet waar, want gedurende ruim anderhalve week staat het programma bol van de toertochten. Zo zijn er maar liefst vier Alternatieve Elfstedentochten op het programma (21, 24, 28 en 29 januari en 31 januari 2020) en er is de Weissensee Prestatietocht. De Alternatieve Elfstedentocht is 200 kilometer lang en de Weissensee Prestatietocht 100 kilometer. Vooral de minder getrainde schaatsers kunnen daarom kiezen voor de minder lange toertocht, hoewel het ook mogelijk is om te strijden tegen de klok. Verder staan er nog trainingsdagen, Nederlandse Kampioenschappen, Ploegenachtervolgingen, een criterium en nog veel meer op de agenda. Het evenement staat op de agenda van maandag 20 januari tot en met vrijdag 31 januari 2020.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht of andere activiteiten op en rond de Weissensee moet je jezelf inschrijven voor het evenement naar keuze. Het exacte programma en jezelf inschrijven kan worden gedaan in juni via de website www.weissensee.nl. Ook is het mogelijk om jezelf in te schrijven op de locatie Weissensee zelf. Een vereiste is wel dat je lid bent van de AEW.

Deelnamekosten

 

De kosten om te mogen deelnemen bedragen bij inschrijving voor 1 januari 2020:

  • Alternatieve Elfstedentocht € 37,50 (<17 jaar) en € 75,- (>17 jaar)
  • Weissensee Prestatietocht: € 27,50 (<17 jaar) en € 55,- (>17 jaar)

 

De kosten bij inschrijving na 1 januari 2020 bedragen:

  • Alternatieve Elfstedentocht € 50,- (<17 jaar) en € 95,- (>17 jaar)
  • Weissensee Prestatietocht: € 40,- (<17 jaar) en € 75,- (>17 jaar)

Bezoeken Alternatieve Elfstedentocht

De locatie waar het evenement plaatsvindt is gelegen in Oostenrijk. Het hooggelegen meer de Weissensee is vanuit Utrecht op ongeveer 1100 autokilometers gelegen. Andere vervoersopties zijn de trein of het vliegtuig. Met de trein kan worden gereisd naar het treinstation Spittal-Millstee waar vandaan een lokale trein je verder rijdt naar treinstation Greifenburg. Vanuit dit dorp is het niet ver meer om per taxi bij de Weissensee te geraken. Wie per vliegtuig wil reizen kan het best landen op de vliegvelden van Klagenfurt (1,25 uur rijden tot aan Weissensee), Ljubljana (1,5 uur) of Salzburg (2,5 uur). De meeste bezoekers blijven meerdere dagen in het gebied. Omdat het een zeer toeristisch gebied is zijn er vele hotels in de buurt waar overnacht kan worden: