Amsterdam Dance Event

Last update: 12-08-2019

Nederland en dancemuziek, het is een uiterst gelukkig huwelijk. Sterker nog, de Nederlandse dancemuziek en DJ's zijn wereldwijd bekend en genieten een geweldige reputatie. Om het enorme succes van de dancemuziek nog eens te illustreren wordt er ieder jaar in Amsterdam het Amsterdam Dance Event georganiseerd. Het Amsterdam Dance Event vindt plaats in de gehele stad en bestaat uit maar liefst 300 evenementen. Het evenement groeit enorm hard, niet in de laatste plaats door de vele tienduizenden buitenlandse toeristen die speciaal voor het festival naar Nederland komen. Kom meer te weten over Amsterdam Dance Event 2019 waaronder informatie over de locaties, line up en programma, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en hotels.

Amsterdam Dance Event 2019

Nederlandse DJ's hebben bijna een abonnement op de prestigieuze titel als beste DJ ter wereld. DJ's als Tiësto, Armin van Buuren en Hardwell wonnen al (meer dan) eens. De Nederlandse DJ's vliegen de hele wereld over om hun kunsten te vertonen, maar ook in eigen land zijn er verschillende geweldige dancefestivals zoals Mysteryland, enzovoorts. En dan is er nog het Amsterdam Dance Event dat ieder jaar weer stevig doorgroeit. Tijdens Amsterdam Dance Event reden ongeveer tweeduizend bekende en minder bekende DJ's op in ongeveer tachtig uitgaansplekken en clubs. Het dancefestival is in feite een verzameling van ongeveer 300 kleinere en grote evenementen. De volgende editie van het Amsterdam Dance Event is van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2019.

Line up en programma

De line up van het Amsterdam Dance Event is ieder jaar weer om te smullen, menig dancefestival kan alleen maar jaloers zijn op hetgeen in Amsterdam komt draaien. Het programma vindt zowel overdag en in de nacht plaats. Overdag zijn er bijvoorbeeld demonstraties en workshops, in de avond en nacht volgen de feesten. Het programma en de line up is te raadplegen via de website van Amsterdam Dance Event.

Tickets en kaartverkoop

Een groot deel van alle optredens is geheel gratis bij te wonen, je hoeft hiervoor geen kaarten te kopen. Wil je een optreden van een bekende DJ in een grote locatie bezoeken? Hiervoor wordt meestal wel een entreeticket verlangd. Controleer dus vooraf goed welk evenement je wilt bezoeken en of je kaarten moet kopen. Deze kaarten kosten tussen de € 25 en € 95. Er zijn zelfs ADE passen te koop die recht geven op toegang tot alle optredens. De kosten bedragen:

  • ADE conference pass (5 dagen en nachten): tussen de € 250 en € 325
  • ADE pass (5 dagen en nachten): tussen de € 400 en € 475

Diverse locaties

Zoals eerder aangegeven zijn er ongeveer 80 locaties waar festiviteiten en optredens plaatsvinden. Deze zijn verdeeld over de hele stad. Toplocaties als de Heineken Music Hall, Paradiso, ArenA en Melkweg behoren tot de gastheren. Maar de echte danceliefhebber is misschien juist wel meer genegen om danceoptredens in de wat kleinere clubs te bezoeken waar je een meer intieme sfeer zult aantreffen.

Bezoeken Amsterdam Dance Event

Omdat de activiteiten door heel Amsterdam heen plaatsvinden moet je vooraf controleren wat de beste vervoersmethode is. In de meeste gevallen is het openbaar vervoer de ideale optie. Vergeet ook niet om een hotelkamer te boeken in Amsterdam: