Mysteryland

Last update: 11-02-2020

Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery. De slogan van Mysteryland is misschien wel de bekendste slogan van alle dancefeesten. Het dancefestival dat in de Haarlemmermeer wordt georganiseerd trekt elk jaar weer tienduizenden danceliefhebbers. Het crème de la crème van de internationale DJ's heeft er al ooit opgetreden. Mysteryland vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus 2020. Kom alles te weten over Mysteryland 2020 inclusief informatie over tickets en kaartverkoop, line up en programma, bereikbaarheid en overnachtingen.

Mysteryland 2020

Je vraagt een willekeurige danceliefhebber naar zijn of haar top 5 dancefestival en Mysteryland staat vaak in het favoriete lijstje van dancefeesten. Mysteryland is dan ook één van de oudste dancefeesten van Nederland en zelfs de hele wereld. De slogan 'Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery' kan iedere zichzelf respecterende danceliefhebber dan ook dromen. Na enkele malen van locatie te zijn gewisseld wordt Mysteryland alweer meerdere edities georganiseerd op het Floriade terrein te Haarlemmermeer. Iedere editie trekt ruim zestigduizend bezoekers. De eerstvolgende editie van Mysteryland vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets worden verkocht via de website van Mysteryland en via online wederverkopers. Het is mogelijk om een losse dagkaart te kopen, maar er zijn meer opties. Omdat Mysteryland een meerdaags festival is kan er worden overnacht op de Holy Ground Camping. Er kan worden gekozen voor normale kampeerplekken maar ook de huur van luxe ingerichte tipi's en tenten is mogelijk. De minimumleeftijd voor toegang tot Mysteryland bedraagt 18 jaar. Wie vroeg zijn of haar tickets koopt betaalt het earlybird tarief. De kosten voor een dagticket bedragen op zaterdag € 85,50 en op zondag € 69,90 een weekendticket kost € 144,90 terwijl een campingticket (inclusief de festivaldag op vrijdag) € 169,90 kost.

Line-up

In totaal treden er maar liefst circa 250 artiesten op tijdens Mysteryland, verdeeld over 14 podia. De exacte line-up en timetable worden in de weken en maanden voorafgaande aan Mysteryland bekend gemaakt.

Festivaltijden

De festivaltijden van Mysteryland 2020 zijn als onderstaand:

  • Vrijdag 28 augustus: 11.00 - 02.00 uur (alleen voor campinggasten)
  • Zaterdag 29 augustus: 11.00 - 23.00 uur
  • Zondag 30 augustus: 12.00 - 23.00 uur
  • Camping: vrijdag 28 augustus om 11.00 uur tot maandag 31 augustus om 12.00 uur.

Bezoeken Mysteryland

Veel bezoekers komen met de auto naar Mysteryland (bereken hier de route), hierdoor kan het zo zijn dat het flink druk wordt op de wegen rondom het Floriadeterrein. Parkeren is mogelijk, maar vanwege de drukte is het niet geheel onverstandig om met het openbaar vervoer te reizen. Pendelbussen rijden af en aan van het Floriadeterrein naar NS-treinstation Hoofddorp. Veel bezoekers overnachten op de festivalcamping van Mysteryland, maar als je meer houdt van de luxe van een hotelkamer zijn er gelukkig ook genoeg opties:

Tomorrowland

Mysteryland is tegenwoordig ook in het buitenland actief, zo vinden er festivals plaats in bijvoorbeeld Chili en de Verenigde Staten. Een zeer bekend festival dat is afgeleid van Mysteryland is het Belgische Tomorrowland.