Bevrijdingsfestival Amsterdam

Programmatijden en bereikbaarheid

Last update: 08-11-2019

Natuurlijk mag er in onze hoofdstad Amsterdam geen Bevrijdingsfestival ontbreken. Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam is ook wel bekend als Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen en vormt een van de 14 landelijke festivals. Tienduizenden mensen genieten de hele dag van de beste muzikale optredens en vieren het feit dat we in Nederland vrij zijn. Ook vormt Bevrijdingsfestival Amsterdam een kans om de offers die gebracht zijn voor deze vrijheid te herdenken. Alles over Bevrijdingsfestival Amsterdam 2020 is samengevat waaronder het programma en de festivaltijden, line-up en bereikbaarheid.

Bevrijdingsfestival Amsterdam 2020

Vrijheid in Nederland, we weten haast niet beter. Maar op veel plaatsen in de wereld is de realiteit van oorlog en geweld nog dagelijks aan de orde. En ook hier in Nederland heeft het bereiken van vrede bloed, zweet en tranen gekost; dit is absoluut de moeite waard dus om regelmatig even bij stil te staan. Hier wordt vorm aan gegeven met veertien Bevrijdingsfestivals door heel Nederland, waaronder dus in Amsterdam. Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam heet in de volksmond ook wel Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen en vindt plaats in het Westerpark. De hele dag wordt de bezoeker weer een gemêleerd programma aangeboden waarbinnen muziek, theater, en cultuur een hoofdrol spelen. Ook het Plein van de Vrijheid, het Bevrijdingsvuur en 5 voor 5 staan weer op de agenda. Ook de Ambassadeurs van de Vrijheid zullen een rol spelen tijdens het Bevrijdingsfestival Amsterdam dat uiteraard plaatsvindt op dinsdag 5 mei 2020.

Line-up en programma

Enkele van de meest populaire Nederlandse artiesten treden op tijdens de Bevrijdingsfestivals, hiertoe onder andere ook de Ambassadeur van de Vrijheid. Op Bevrijdingsfestival Amsterdam zullen meerdere podia verrijzen waarop ook onbekend talent mag optreden en er ruimte is voor cultuur en theater. Overigens is het Westerpark in Amsterdam niet de enige locatie waar er activiteiten plaatsvinden op 5 mei, er zullen bijvoorbeeld een kinderfeest worden georganiseerd in het Vondelpark en er zijn activiteiten bij bijvoorbeeld het Homomonument. Ben je benieuwd naar het complete programma en de line-up? Kijk dan hier.

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival van Amsterdam start om 13.00 uur in de middag. Rond de klok van 23.00 is het evenement weer ten einde. Maar Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er ook na afloop van het festival nog volop te beleven is in de stad.

Gratis toegang

De Bevrijdingsfestivals zijn gratis te bezoeken en je hoeft dus ook geen kaarten te kopen voor Bevrijdingsfestival Amsterdam. Iedereen is welkom en iedereen krijgt gratis toegang. Munten voor versnaperingen kunnen op het festivalterrein worden gekocht. De NOS zal ook een televisie-uitzending besteden aan de veertien Bevrijdingsfestivals. Radiozender 3FM verzorgt dan weer de radioverslaglegging.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Amsterdam

In Amsterdam zijn de fiets en het openbaar de aangewezen vervoersmiddelen wanneer je liever geen hoge parkeerkosten wilt betalen. Zo is de hele omgeving van het Westerpark autoluw gemaakt en valt parkeren niet altijd mee. Er is een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat 8. Bij het terrein zijn twee fietsenstallingen voor mensen die met de fiets naar het Bevrijdingsfestival van Amsterdam komen. Treinreizigers nemen vanaf het Centraal Station de bus naar de bushalte Van Hallstraat. Dankzij de NS reis je extra voordelig naar het Bevrijdingsfestival, je krijgt namelijk 20% korting met het 5 Mei-retour.

Hotels Amsterdam

Wanneer je niet afkomstig bent uit Amsterdam is het na afloop van het festival wellicht vervelend om nog naar huis te moeten reizen. Een goed alternatief is het boeken van een hotelkamer, Amsterdam heeft er vele duizenden. De beste hotels inclusief prijs zijn hier samengevat:

Nog 13 Bevrijdingsfestivals

Het Bevrijdingsfestival in Amsterdam is onderdeel van een compleet netwerk. In nog dertien steden worden officiële Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Een overzicht van de andere Bevrijdingsfestivals vind je op deze pagina. Naast de overige Bevrijdingsfestivals vindt er in Amsterdam nog een groot festival plaats, namelijk het 5 mei-concert op de Amstel