Bevrijdingsfestival Haarlem

Bereikbaarheid en programmatijden

Last update: 11-11-2019

Bevrijdingspop in Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland en vindt al plaats sinds 1980. Ook op 5 mei 2020 is het weer tijd voor Bevrijdingsfestival Haarlem en zullen weer ongeveer 150.000 mensen de binnenstad van Haarlem bezoeken. Bevrijdingsfestival Haarlem heeft opvolging gekregen in nog eens dertien steden en samen vormen ze een cluster van Bevrijdingsfestivals op de Dag van de Vrijheid. De evenementen zijn er natuurlijk om te vieren dat we in vrijheid leven, maar ook om de gedachte levend te houden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en continu aandacht verdient. Informatie over de line-up en programma, festivaltijden en bereikbaarheid van Bevrijdingspop Haarlem 2020 zijn onderstaand samengevat. 

Bevrijdingsfestival Haarlem 2020

Is het nu Bevrijdingsfestival of Bevrijdingspop Haarlem? Eigenlijk heet het evenement Bevrijdingspop, maar omdat er momenteel in totaal veertien steden in Nederland Bevrijdingsfestivals worden georganiseerd, wordt de naam Bevrijdingsfestival Haarlem ook vaak gebruikt. Bevrijdingspop Haarlem maakt onderdeel uit van het cluster Bevrijdingsfestivals en kent dus ook hetzelfde recept als het aankomt op muziek, kunst, cultuur en bezinning. Daarbij hoort ook dat de artiesten per helikopter worden overgevlogen van het ene naar het andere Bevrijdingsfestival. Meer dan een miljoen mensen zijn aanwezig tijdens de Bevrijdingsfestivals. Bezoekers van Bevrijdingsfestival Haarlem kunnen ook op dinsdag 5 mei 2020 weer een uitermate gezellige dag verwachten.

Line-up en programma

Het zijn inmiddels de bekende onderdelen die de Bevrijdingsfestivals zo populair maken. In Haarlem zal er de hele dag te genieten zijn van topartiesten. Maar ook jonger talent mag optreden op de wat kleinere podia, er zijn vele kinderactiviteiten en natuurlijk ontbreken ook het Vrijheidsvuur, 5 voor 5, het Plein van de Vrijheid, de Bevrijdingspopmarkt en de Ambassadeurs van de Vrijheid niet. En denken dat het alleen muziek is wat de klok slaat klopt niet, de dag is namelijk ook doordrenkt van kunst, literatuur, cultuur en bezinning. En wat te denken van het Herdenkingsconcert op 4 mei? Het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2020 inclusief line-up vind je hier

Festivaltijden

Het Bevrijdingsfestival van Haarlem vindt plaats op 5 mei 2020. De festivaltijden zijn ongeveer van 12.00 uur tot 24.00 uur, een lange en gezellige dag dus. Het feest zal na sluiting ongetwijfeld nog worden verder gevierd in het gezellige centrum van Haarlem met haar vele horecagelegenheden.

Gratis entree

Een van de verklaringen van de grote populariteit van Bevrijdingsfestival Haarlem is natuurlijk het feit dat de entree gratis is. Eten en drinken is te koop op het festivalterrein, hiervoor kunnen consumptiemunten worden gekocht. Behoor je niet tot de bezoekers van een van de festivals? Op NPO zal een samenvatting worden uitgezonden door de NOS. Via de radio doet 3FM verslag.

Bezoeken Bevrijdingsfestival Haarlem

De Haarlemmerhout in Haarlem vormt het decor voor het Bevrijdingsfestival. Onder andere het Frederikspark, het Vlooienveld en het Florapark vormen het festivalterrein. Voor de inwoners van Haarlem geldt dat komst per fiets of te voet een aanrader is. Mensen van buiten de stad kunnen met de trein in Haarlem geraken. Omdat het festivalterrein op een aanzienlijke afstand van het treinstation kan je het best de bus nemen om de afstand te overbruggen. Een bezoek met de auto wordt afgeraden vanwege de drukte. Er worden bijvoorbeeld geen extra parkeerterreinen aangelegd en je zult al snel op grote afstand van het Frederikspark moeten parkeren.

Hotels

Een deel van de bezoekers kiest ervoor om na het Bevrijdingsfestival niet direct naar huis te reizen. Zij verkiezen de luxe van een hotel zodat ze de volgende dag uitgerust naar huis kunnen of de stad Haarlem kunnen verkennen. Een overzicht van alle beschikbare hotelkamers inclusief de prijs: