Elfia Haarzuilens

Last update: 09-10-2019

Het prachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens vormt in april 2020 weer het decor voor Elfia, ook wel bekend als Elf Fantasy Fair. Elfia is een groot fantasy evenement waar niets is wat het lijkt. Op Elfia kan je je fantasie de vrije loop laten gaan en waan je je in andere werelden. Het tweedaagse evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar Haarzuilens. Kom alles te weten over Elfia Haarzuilens 2020 waaronder adres en locatie, programma, openingstijden, tickets en kaartverkoop, korting en bereikbaarheid.

Elfia 2019

Elfia is de naam voor het evenement dat in de volksmond ook wel Elf Fantasy Fair heet. In heel Europa is er geen groter fantasy spektakel te vinden dan Elfia. Bezoekers gaan verkleed naar de Kasteeltuinen en genieten van speciale fantasierijke settings, decors en shows. Het is overigens niet verplicht om verkleed te gaan, maar de organisatie moedigt het wel aan. Hoe meer mensen verkleed Elfia bezoeken, hoe mooier en surrealistischer de sfeer. Er is ook volop ruimte voor muziek, er is een kostuumparade, er worden veldslagen en riddersteekspelen opgevoerd en natuurlijk zijn er vuurshows, bodypainting en paardenshows. Er zijn geen enorme programma verschillen tussen de twee dagen. De volgende editie van Elfia Haarzuilens vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020.

Openingstijden

De openingstijden van het tweedaagse festival Elfia zijn als onderstaand:

  • Zaterdag 25 april: 10.00 – 22.00
  • Zondag 26 april: 10.00 – 19.00
  • De camping opent op vrijdagmiddag om 14.00 uur.

Copyright: AvK Photography

Tickets en kaartverkoop

Er kunnen in totaal per dag 15.000 bezoekers op het terrein, hierdoor is het verstandig bijtijds je ticket te kopen. Daar komt nog eens bij dat hoe eerder je je ticket koopt, hoe meer voordeel je krijgt. Tickets kunnen vooraf online worden gekocht of aan de dagkassa. De kosten zijn als volgt (afhankelijk van moment van aankoop):

  • Zaterdag dagticket: tussen de € 20,50 en € 36
  • Zondag dagticket: tussen de € 19 en € 26
  • Combiticket (zaterdag en zondag): tussen de € 33,50 en € 55
  • Kinderen (3 tot en met 11 jaar) betalen een gereduceerd tarief en krijgen 35% korting
  • Kinderen (tot en met 2 jaar): gratis 

Bezoeken Elfia

Elfia vindt plaats bij Kasteel de Haar, het sprookjesachtige kasteel in Haarzuilens. Het adres van Kasteel de Haar is Kasteellaan 1. De locatie is ten noordwesten van de stad Utrecht en is dus vlakbij snelwegen A2 en A12 gelegen. Kasteel de Haar beschikt over een eigen parkeerterrein waar je voor vijf euro per dag kunt parkeren. Als je met het openbaar vervoer reist kan je kiezen voor treinstation Vleuten. Van daaruit rijden er pendelbussen van en naar Kasteel de Haar tussen 9.00 uur en 22.30 uur (zaterdag) en 19.30 uur (zondag).

Overnachten

Overnachten is mogelijk op een camping in de nabijheid. Campingtickets kunnen ook gewoon online worden gekocht en kosten € 29,50. Als je niet op de camping wilt overnachten, is er nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken. Er zijn er verschillende in de omgeving, ook omdat de stad Utrecht dichtbij ligt. Bekijk het overzicht met voordelige hotelkamers hier.

Elfia Arcen september 2020

Elfia wordt tweemaal per jaar georganiseerd. In het najaar vindt ook in het Limburgse Arcen een editie van Elfia plaats. Meer over Elfia Arcen 2020