Kerstmarkten

Ieder jaar weer is de kerstperiode misschien wel de meest hartverwarmende periode van het jaar. De dagen zijn kort, maar de vele sfeerverlichting zorgt toch voor een warme gloed. Vele steden en dorpen organiseren in de periode voorafgaand aan kerst en tijdens de kerstvakantie een kerstmarkt op. Een kerstmarkt bestaat uit soms wel honderden sfeervolle kraampjes waar je allerlei aan kerst gerelateerde spullen kunt kopen.Onderstaand volgt een overzicht van de leukste, grootste en beste kerstmarkten van Nederland, België en Duitsland. Elke kerstmarkt heeft een eigen pagina waar je alles leest over de bereikbaarheid, programma, openingstijden, kerstshoppen, enzovoorts.

De kerstmarkten vinden altijd plaats in de wintermaanden. Sommige kerstmarkten beginnen al in de maand november, andere in december. Meestal duurt een kerstmarkt enkele weken, maar in sommige dorpen is het maar één dag of bijvoorbeeld één weekend. In sommige gevallen duurt de kerstmarkt nog tot in januari, dit vanwege de kerstvakantie.

Met de trein naar de Kerstmarkt

Het ideale vervoersmiddel om een kerstmarkt te bezoeken is met de trein. De kerstmarkten liggen meestal in het centrum van de stad en zijn dus op loopafstand van het treinstation gelegen. Je bespaart ook hoge parkeerkosten en ontwijkt verkeersdrukte. Boek uw ticket direct online: