Gay Pride Amsterdam

Last update: 08-01-2020

Iedereen kent wel de beelden van de supergezellige Canal Parade waarbij boten vol uitgedoste mensen door de Amsterdamse grachten heen varen. De Canal Parade vormt het hoogtepunt van Amsterdam Gay Pride, maar het evenement heeft nog zoveel meer te bieden en duurt in totaal zelfs meer dan twee weken. Zo is er bijvoorbeeld Roze Zaterdag en zijn er vele straatfeesten en andere festiviteiten. Het evenement is het hoogtepunt voor de LHBT-gemeenschap van Nederland. Kom meer te weten over Gay Pride Amsterdam 2020 waaronder datum, locaties en bereikbaarheid, programma en festivaltijden.

Foto: Jeroen Ploeger

Gay Pride 2020

Amsterdam is van oudsher een vrijgevochten stad waar alle kleuren, geaardheden en levensovertuigingen welkom zijn. Volgens velen is Amsterdam zelfs de stad waar homo's, lesbiennes, transgenders en bisexuelen het meest welkom zijn. Gedurende maar liefst vijftien dagen doet Amsterdam haar naam van gaycapital van de wereld eer aan. Midden in de zomer vindt namelijk het wereldwijd bekende Gay Pride festival plaats in de Nederlandse hoofdstad. De volgende editie van de Amsterdam Gay Pride vindt plaats van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus 2019.

Programma

Het programma is bomvol feesten en andere bijzondere evenementen. Zo zijn er dansfeesten, straatfeesten en nog veel meer. Het evenement is niet alleen voor de LHBT bezoekers, ook hetero’s kunnen meegenieten van de enorm gezellige feesten die plaatsvinden. Bekende feesten zijn de Roze Zaterdag en het Milkshake Festival.

Foto: Jeroen Ploeger

Canal Parade

Een andere speciaal evenement is natuurlijk de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Op de laatste zaterdag van de Amsterdam Gay Pride vindt de beroemde Canal Parade plaats, een botenparade die zijn weerga niet kent. De boten vertrekken rond 12.30 uur van de Oosterdok. De route die wordt gevaren voert over de Oude Schans, Zwanenburgwal, Amstel, Prinsengracht en eindigt op het Westerdok. De Canal Parade duurt tot ongeveer 18.00 uur. Langs de kades staan ieder jaar weer vele honderdduizenden bezoekers, waardoor het een van de grootste gratis te bezoeken evenementen van Nederland is.

Tickets en kaartverkoop

Een groot deel van de Gay Pride Amsterdam is gewoon gratis te bezoeken, waaronder dus de Canal Pride. Voor diverse feesten in binnenlocaties zullen wel entreetickets gekocht moeten worden aan de deur. Meer informatie over het feestprogramma en de ticketprijzen vind je op de website van de Amsterdam Gay Pride.

Bezoeken Amsterdam Gay Pride

Het gros van alle evenementen en festiviteiten vindt plaats in de binnenstad van Amsterdam. Vooral tijdens de drukke evenement zoals de Canal Pride wordt uitdrukkelijk aangeraden de stad te bezoeken met het openbaar vervoer. Je loopt vanuit het treinstation Amsterdam Centraal in korte tijd naar de grachtenzones. Afgeraden wordt om met de auto te komen in verband met verkeersdrukte en hoge parkeerkosten. Omdat Gay Pride Amsterdam een meerdaags festival is kiezen veel bezoekers ervoor een hotelkamer te boeken in de stad. Vind de beste en voordeligste vrije hotelkamers met prijsvermelding via:

Foto: Jeroen Ploeger