Halloween

Overzicht leukste evenementen

De griezeligste periode van het jaar is natuurlijk Halloween. Wat is er nou leuker dan eens lekker mee te griezelen? Er worden steeds meer evenementen en activiteiten georganiseerd tijdens Halloween, in bijna ieder dorp staat er wel een Halloween activiteit op de agenda. En dan zijn er nog de landelijk bekende evenementen in bijvoorbeeld pretparken. Onderstaand zijn de leukste en meest enge Halloween evenementen opgesomd.

Halloween Fright Nights in Walibi Holland

Walibi Holland is een pretpark wat bekendstaat vanwege de vele achtbanen waaronder natuurlijk de Goliath. In de weekenden voorafgaand aan Halloween staat het hele park ook in het teken van Halloween, dan vinden namelijk de Halloween Fright Nights in Walibi plaats. In de avonduren slaat de sfeer namelijk snel om en ben je er je leven niet meer zeker. Onder andere Eddie de Clown zullen er alles aan doen om je de stuipen op je lijf te jagen.

Amsterdam Halloween

Een van de grootste Halloween evenementen van Nederland vindt ieder jaar plaats in Amsterdam. Op de zaterdag rond Halloween is het namelijk tijd voor Amsterdam Halloween. Dit evenement bestaat uit een Halloween Parade waarbij duizenden in enge kostuums uitgedoste mensen meelopen. De avond wordt afgesloten met een spetterende Halloween Party in de Westergasfabriek.

Halloween Nights in Toverland

Het pretpark Toverland lijkt wel betoverd door demonen tijdens de Halloween Nights. Angstaanjagende figuren dolen door het park om jou de stuipen op het lijf te jagen. De sfeer is onheilspellend en donkere wolken trekken zich samen. Er zijn meerdere scare zones met angstaanjagende figuren die het op jou gemunt hebben. Wie overleeft de Halloween Nights in Toverland?

Scream-o-Ween in The Lodge Gilze en RIjen

Tussen Tilburg en Breda ligt de gemeente Gilze en Rijen. Midden in de landerijen vind je ‘The Lodge’, een partycentrum waar het gruwelijk fout gaat tijdens Halloween. Bezoekers raken verstrikt in angstaanjagende scare zones, shows en doolhoven. Lukt het je om aan de dood, monsters en demonen te ontsnappen tijdens Scream-O-Ween?

Halloween Bobbejaanland

Ook in het bekende Belgische pretpark Bobbejaanland kan je maar beter niet zijn in de dagen rondom Halloween. Wanneer de avond invalt wordt het park namelijk geteisterd door demonen, monsters en andere angstaanjagende figuren. Als bezoeker kan je niet ontsnappen aan deze griezels. Wie durft Halloween Bobbejaanland te bezoeken?

Disney’s Halloween Festival

Iets verder van huis maar ook zeker de moeite waard is het Disney’s Halloween Festival in Disneyland Parijs. Ook hier is het flink griezelen, maar omdat er ook veel kleine kinderen zijn heeft het evenement een wat zachte kant. En dat alles in de ultieme Disney sfeer waarin bekende figuren zoals Mickey Mouse en Donald Duck figureren.

Heksendoorn

Het bekende Avonturenpark Hellendoorn wordt in de weken rondom Halloween overgenomen door vele heksen die de kunst van het angst aanjagen wel verstaan. Heksendoorn vormt topvermaak met een griezelige kant voor de hele familie.

Haunted Castle

Kasteel Keukenhof in Lisse verandert in het weekend voor Hallloween in één van de engste locaties van Nederland. Tijdens Haunted Castle zullen demonen en andere onfrisse figuren namelijk bezit nemen van het kasteel. Durf jij nog naar binnen?

City of Fears

In een verlaten stadje net over de grens bij Nijmegen woonden vroeger soldaten. Nu wordt het gebruikt als oefenterrein voor diverse hulpdiensten. Tijdens de Halloweenperiode wordt deze spookstad echter het decor van gruwelijke horror. Wie City of Fears aandurft is niet bang aangelegd.

Activiteiten in hele land

De lijst met Halloween activiteiten en evenementen is te lang om hier allemaal op te noemen. In zowat elke gemeente vinden er wel activiteiten plaats, bijvoorbeeld Halloween optochten of op school. Deze activiteiten en evenementen worden meestal aangekondigd in de plaatselijke kranten of zijn te vinden op de website van de gemeente.