Halloween

De griezeligste dag van het jaar

Last update: 10-04-2019

Langzaam verovert de feestdag Halloween ook Nederland en België. In steeds meer steden en dorpen worden ieder jaar tijdens Halloween diverse evenementen georganiseerd. Ook in de winkels zie je steeds meer Halloweenartikelen te koop liggen. Halloween is dan ook een enorm leuke feestdag doordat er zo’n griezelige sfeer hangt en omdat dood en verderf op de loer liggen. Kom alles te weten over Halloween waaronder datum, oorsprong, decoratie, het maken van een pompoen, Halloween kostuums, trick or treat, tradities en evenementen.

Halloween

Halloween is een feestdag die vooral groot wordt gevierd in landen zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Halloween heeft al een lange en rijke geschiedenis. Tegenwoordig staat Halloween vooral in het teken van lekker griezelen. Kinderen gaan langs de huizen voor trick or treat waarbij de bewoner mag kiezen tussen kattenkwaad of snoep geven. Ook worden er tijdens Halloween veel feesten gegeven waarbij de bezoekers in Halloweenkostuum komen.

Datum Halloween

Ieder jaar valt Halloween op dezelfde datum, namelijk 31 oktober. De dag van de week verandert hierdoor wel elk jaar. Een overzicht van de dag, datum en weeknummer waarop Halloween valt dit jaar en de jaren hierna vind je in dit overzicht.

Pompoenen

Het symbool van Halloween zijn natuurlijk de uitgeholde pompoenen met enge gezichten. Door een theelichtje of lampje in de pompoen krijgen ze een eng en onheilspellend uiterlijk. Het leuke aan het versieren van pompoenen is dat je je creaties zo mooi kunt maken als je wilt. Hoe je een Halloween pompoen maakt, kom je te weten in dit artikel. Wist je trouwens dat Halloween pompoenen Jack-o'-Lanterns heten?

Decoratie en versieringen

Wat ook zeker bij Halloween hoort is het versieren van huis en tuin. Vooral in de Verenigde Staten maken de mensen hier veel werk van. Complete huizen en voortuinen worden voorzien van grafstenen, enorme spinnenwebben, vampieren en nepbloed. Leuke ideeën en suggesties vind je hier. Kijk ook eens in onze Halloween webwinkel waar we allerlei Halloween decoratie en versieringen aanbieden.

Halloween kostuums

Als je naar een Halloweenfeest gaat kan je niet aankomen in je normale kleding. Je zult een Halloweenkostuum moeten maken of aanschaffen. De creaties zijn vaak verbluffend mooi en lijken net echt. Ga bijvoorbeeld verkleed als enge clown, bloederige bruid, harige weerwolf of rottende zombie. Eventueel draag je een masker en gebruik je schmink en andere spannende attributen om je kostuum voor Halloween af te maken.

Evenementen

Gedurende Halloween worden er steeds meer bijzondere evenementen georganiseerd. Een voorbeeld hiervan zijn de speciale Halloweenevenementen van pretparken. Er zijn leuke Halloweenacties in Walibi Holland, Toverland, Bobbejaanland en Disneyland Parijs. Ook vinden er in steeds meer steden Halloweenfeesten plaats.

Halloween overig

Halloween is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Er zijn Halloweenfilms, er is muziek, je kunt speciale Halloween kleurplaten maken of spellen spelen, er zijn knutselwerkjes voor Halloween, enzovoorts.