HISWA Amsterdam Boat Show

Last update: 08-01-2020

De start van het watersportseizoen is natuurlijk het evenement HISWA dat in de Amsterdam RAI plaatsvindt. Het evenement is officieel HISWA Amsterdam Boat Show genaamd en trekt ieder jaar weer duizenden belangstellenden. Zoals de naam al aangeeft vind je er alles op het gebied van boten, maar er is nog veel meer te zien en te beleven tijdens HISWA. Kom alles te weten over HISWA Amsterdam Boat Show 2020 waaronder de openingstijden, adres en locatie, programma, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

HISWA Amsterdam Boat Show 2020

De plek waar je moet zijn voor watersport en boten is de HISWA Amsterdam Boat Show. Dit beursevenement in de RAI vormt al jaren de officieuze start van het watersportseizoen, alhoewel velen Boot Holland hiervoor aanwijzen. Bezoekers vinden er boten tot circa tien meter groot, maar bijvoorbeeld ook andere watersporten zoals surfen, wakeboarden, waterski, enzovoorts. Het programma is aangekleed met lezingen, workshop, activiteiten en demonstraties. Natuurlijk zijn er tal van aansprekende exposanten aanwezig uit de wereld van de watersport die de bezoeker de laatste trends tonen. De volgende editie van de HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 maart 2020.

Thema's

De gemeenschappelijke deler van al het fraais op de HISWA Amsterdam Boat Show is uiteraard varen. Maar de beurs is toch handig onderverdeeld in zeven thema's, oftewel werelden genoemd:

 • Zeilen
 • Speed
 • Funsports
 • Onderdelen en Accessoires
 • Klassiek
 • Shop
 • Sloep

© OTTI Fotografie

Openingstijden

HISWA Amsterdam Boat Show is een vijfdaags evenement dat de volgende openingstijden heeft in 2020:

 • Woensdag 11 maart: 11.00 – 18.00 uur
 • Donderdag 12 maart: 11.00 – 22.00 uur
 • Vrijdag 13 maart: 11.00 – 22.00 uur
 • Zaterdag 14 maart: 10.00 – 18.00 uur
 • Zondag 15 maart: 10.00 – 18.00 uur

Toegangstickets

Tickets voor HISWA Amsterdam Boat Show zijn te koop via de website van het evenement, bij Primera en aan de dagkassa van de RAI. Aan de deur kosten tickets € 15,- per persoon en jongeren tot en met 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Wil je alleen de avond HISWA bezoeken na 18.00 uur? Dan betaal je voor een avondkaart € 10,- per persoon. Online kosten de kaarten € 6,50.

Kortingskaarten

Wie online tickets koopt in de voorverkoop betaalt het kortingstarief. De korting bedraagt enkele euro’s per ticket. Tijdens de online voorverkoop kosten reguliere tickets € 12,50 per persoon, terwijl een avondkaart die toegang geeft vanaf 18.00 uur € 8,50 kost. Tenslotte zijn er nog combitickets te koop inclusief parkeerkaart voor € 25 of € 35 (inclusief 2 toegangstickets).

Bezoeken HISWA Amsterdam Boat Show

Het watersportevenement HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats in de Amsterdam RAI. Het adres van deze beurslocatie is Europaplein 22 te Amsterdam. Als je met de auto HISWA bezoekt kan je navigeren op dit adres en vervolgens parkeren rondom het pand. De parkeerkosten bedragen per dag € 21 per voertuig, motoren parkeren gratis. Een andere goede optie om de HISWA Amsterdam Boat Show te bezoeken is per openbaar vervoer. Op loopafstand van de RAI ligt het treinstation Amsterdam RAI. In de omgeving zijn ook diverse hotels te boeken:

HISWA te water

De HISWA Amsterdam Boat Show is niet het enige HISWA evenement dat ieder jaar op de kalender staat. In het najaar is er namelijk ook nog HISWA te water dat wordt georganiseerd op het NDSM Werf in Amsterdam