Huishoudbeurs

Last update: 15-11-2019

De huishoudbeurs is de gezelligste beurs van Nederland. In tegenstelling tot de naam aangeeft is de Huishoudbeurs veel breder dan alleen een beurs voor huishoudelijke doeleinden. Consumenten kunnen zich vermaken op de Huishoudbeurs met de laatste trends op het gebied van wonen maar ook mode, vakanties, eten en drinken, make-up, enzovoorts. Om het programma nog leuker te maken zijn er ook modeshows, workshops en muzikale optredens van verschillende bekende artiesten. Kom meer te weten over de Huishoudbeurs 2020 zoals hoeveel de tickets kosten, hoe het programma eruitziet en wat de openingstijden zijn.

Huishoudbeurs 2020

Een van de bekendste en oudste beurzen van Nederland is de oergezellige Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI. Je vindt er alles over mode, eten, wonen, vrije tijd, wonen, interieur en optredens van artiesten. Tijdens de Huishoudbeurs leer je nieuwe producten kennen, mag je proeven van allerlei lekkernijen en kan je volop shoppen met enorme voordelen. De Huishoudbeurs bestaat overigens al sinds het jaar 1955, toen de beurs nog echt voor huisvrouwen was. Tegenwoordig is de Huishoudbeurs voor iedereen geschikt en is het bovenal een gezellig en zeer divers dagje uit samen met vrienden / vriendinnen, met het hele gezin of met de partner. De Huishoudbeurs is meer en meer een echte happening geworden. Niet voor niets wordt het negendaagse evenement bezocht door circa 250.000 mensen (voornamelijk vrouwen). De volgende editie van de Huishoudbeurs is van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart 2020.

Tickets en kaarten

Bezoekers van de Huishoudbeurs kunnen online via de website van de Huishoudbeurs en aan de dagkassa kaarten kopen voor het beursevenement. De kosten bedragen € 22 per persoon terwijl kinderen van 5 tot en met 16 jaar € 7,50 betalen. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis mee, mits ze uiteraard onder begeleiding van een volwassene zijn. Voor bezoekers die de Huishoudbeurs op donderdag- of vrijdagavond na 17.00 uur willen bezoeken biedt de avondkaart uitkomst. Deze kost namelijk slechts € 11,50 per persoon. Tenslotte is er nog het VIP-verwenarrangement dat € 39,- kost.

Kortingskaarten

Wie online zijn of haar ticket koopt betaalt een kortingstarief. Kaarten die online zijn gekocht kosten namelijk € 17,50 wanneer je ze tijdens de Huishoudbeurs koopt. Door ze in de periode tot en met vrijdag 14 februari 2020 te kopen betaal je nog minder; € 15,95 om precies te zijn. In de aanloop naar de Huishoudbeurs zijn er meerdere kortingsacties die worden georganiseerd. Een ervan wordt door de Huishoudbeurs zelf opgezet en houdt in dat je tijdelijk twee tickets voor de prijs van één kunt kopen. Hierdoor koop je dus twee kaarten voor slechts € 22 wat neerkomt op een bedrag van € 11 per persoon. Let op, deze kortingsactie is maar tijdelijk en eindigt ruim voordat de Huishoudbeurs begint. Deze actie geldt in november.

Openingstijden Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs heeft de volgende openingstijden in 2020:

  • Zaterdag 22 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Zondag 23 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Maandag 24 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Dinsdag 25 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Woensdag 26 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Donderdag 27 februari: 11.00 - 22.00 uur
  • Vrijdag 28 februari: 11.00 - 22.00 uur
  • Zaterdag 29 februari: 11.00 - 18.00 uur
  • Zondag 1 maart: 11.00 - 18.00 uur

Bezoeken Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs vindt plaats in de Amsterdam RAI, het adres hiervan is Europaplein 24 (bereken je route). Aangezien het treinstation Amsterdam RAI om de hoek is gelegen is de trein een perfect vervoersmiddel. Het is mogelijk om speciale NS-kaarten te kopen die recht geven op een retour naar de Huishoudbeurs. Deze kosten € 22,- voor een dagretour in de eerste klasse en € 19,- voor een dagretour in de tweede klasse. Bezoekers met de auto kunnen parkeren in een van de parkeergarages bij de RAI of op de P-RAI parkeerterreinen (pendelbus naar RAI). Parkeren is niet gratis, houd dus rekening met parkeerkosten.

Overnachten

Een extra relaxte dag heb je wanneer je overnacht in een van de voordelige hotels nabij de RAI en Huishoudbeurs, ideaal om te combineren met een dagje Amsterdam de dag ervoor of erna. Of misschien wil je de Huishoudbeurs wel twee of meer dagen achtereen bezoeken:

Negenmaandenbeurs

Deels gelijktijdig met de Huishoudbeurs vindt ook de Negenmaandenbeurs plaats in de RAI. Je hebt met je ticket voor de Huishoudbeurs ook toegang tot de Negenmaandenbeurs. De Negenmaandenbeurs is de beurs speciaal gericht op zwangere vrouwen, baby's en kinderen.