IJssculpturen Hasselt

Last update: 18-03-2020

Er is nog niets bekend over IJssculpturen Hasselt in 2020-2021.

De mooiste creaties gemaakt van sneeuw en ijs bewonder je tijdens Ice Magic in Hasselt. De ijssculpturen zijn gemaakt door kunstenaars en zullen jong en oud doen betoveren. IJssculpturen Hasselt vindt plaats in het centrum van de stad gelijktijdig met onder andere Winterland Hasselt en de kerstmarkt. Hierdoor is er enorm veel te beleven. Kom meer te weten over Ice Magic IJssculpturen Hasselt waaronder informatie over openingsuren, tickets en kaartverkoop , hotels, locatie en bereikbaarheid per trein of auto.

IJssculpturen Hasselt - familiefestijn

IJssculpturen zijn creaties gemaakt van ijs en sneeuw en zijn echte kunststukjes. Echte kunstenaars werken dan ook gedurende lange periode om de ijssculpturen vorm te geven. De meest indrukwekkende, grappige, grote, kleine en bijzondere ijscreaties wachten op het publiek. Om de kunstwerken niet te laten smelten is het tijdens Ice Magic natuurlijk erg koud in de hal. De temperatuur wordt er namelijk continu op min zes graden Celsius gehouden. Bezoekers dienen zich dan ook warm aan te kleden.

Datum 2016 - 2017

Ice Magic IJssculpturen Hasselt vindt plaats van zaterdag 19 november tot en met zondag 8 januari 2017. Naar verwachting zullen honderdduizenden mensen de ijssculpturen komen bewonderen gedurende deze periode van maar liefst zeven weken.

Openingsuren

Ice Magic IJssculpturen is iedere dag geopend en dus ook op zondagen en feestdagen. De openingsuren zijn als volgt:

  • Maandag tot en met woensdag: 12.00 – 22.00 uur
  • Donderdag tot en met zondag: 11.00 – 22.00 uur
  • 24 december open tot 18.00 uur
  • 25 december pas open om 14.00 uur
  • 1 januari pas open om 13.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Reguliere tickets voor Ice Magic IJssculpturen Hasselt kosten € 9,- per persoon. Studenten, mindervaliden en senioren betalen € 7,- per persoon. Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen dan weer € 6,- terwijl kinderen tot en met 3 jaar gratis entree genieten. Wie zonder wachten naar binnen wil kan gebruik maken van de fast line voor € 3,- extra per persoon. Voor groepen vanaf 20 personen gelden gereduceerde ticketprijzen.

Overige activiteiten

Een bezoek aan Ice Magic IJssculpturen kan prima deel uitmaken van een breder bezoek aan Hasselt. In de stad vindt gelijktijdig namelijk Winterland Hasselt plaats. Zo is er onder andere een kerstmarkt, zijn er kermisattracties, kan het huis van de kerstman worden bewonderd, rijden er een kindertreintje en jenevertram, enzovoorts.

Bezoeken Ice Magic IJssculpturen

Hasselt ligt redelijk gunstig ten opzichte van grote delen van België en ook Nederland. Je geraakt er dan ook eenvoudig via diverse snelwegen. Parkeren kan betaald in parkings in de binnenstad. Als je langer wilt blijven in Hasselt is een hotelovernachting een slimme optie:

Met trein naar de ijssculpturen

Ook met de trein kan je eenvoudig Ice Magic IJssculpturen bezoeken. Hasselt beschikt namelijk over een eigen treinstation vanwaar je lopend op het Kolonel Dusartplein kunt geraken. Treinstation Hasselt is vanuit Nederland ook per trein te bereiken via NS International. De treintickets zijn helemaal niet duur: