Winterland Hasselt

Last update: 24-10-2019

Winterland Hasselt dompelt de stad gedurende bijna twee maanden in een winterwondersfeer. In Nederland en België is er tevens geen stad te vinden die zo groots uitpakt gedurende de feestdagen. Winterland Hasselt bestaat uit onder andere een kerstmarkt, een ijssculpturenfestival, een schaatsbaan, kermisattracties, enzovoorts. Het evenement wordt daarom ook dagelijks door vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland bezocht. Bezoek ook Winterland Hasselt 2019 - 2020 en kom onderstaand meer te weten over locatie, openingsuren, programma, bereikbaarheid trein, auto en het boeken van een hotelkamer.

Winterland Hasselt 2019 - 2020

Winterland Hasselt is een van de leukste winterevenementen van Europa. Op en rond het Kolonel Dusartplein vinden zeven weken lang zeer gevarieerde activiteiten plaats. In tegenstelling tot de meeste kerstevenement in Nederland, België en Duitsland vind je bij Winterland Hasselt behalve een kerstmarkt ook tal van andere activiteiten. Denk hierbij aan een ijssculpturenfestival, kermisattracties en een nagebouwd huis van de kerstman.  En natuurlijk hoort ook het verzorgen van de inwendige mens erbij. Op Winterland Hasselt vind je dan ook een groot aantal kraampjes en eettentjes. Winterland Hasselt is misschien wel het leukste winter- en kerstevent voor het hele gezin. Maar ook met vrienden zal je je er prima vermaken.

Datum 2019 - 2020

Winterland Hasselt vindt plaats van zaterdag 23 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Dit betekent dat het evenement maar liefst ruim zeven weken duurt.

Programma en attracties

Tijdens Winterland Hasselt is er veel te beleven voor jong en oud. De organisatie heeft een breed programma samengesteld dat bestaat uit diverse attracties. Enkele voorbeelden van wat er te doen is tijdens Winterland Hasselt zijn:

 • Kerstmarkt Hasselt met ruim 80 kerstkraampjes
 • IJssculpturenfestival Ice Magic
 • Het huis van de kerstman (vanaf 7 december)
 • Een overdekte schaatsbaan van ruim 1.000 vierkante meter
 • Kermisattracties waaronder een carrousel, achtbaan, kerstspookhuis, enzovoorts
 • Eet en drinkgelegenheden waaronder een loungebar, grand café, spiegeltent, enzovoorts
 • Een kersttreintje en jenevertrammetje
 • Santa's Ghost villa

Openingsuren

Winterland Hasselt heeft verschillende openingsuren voor delen van de festiviteiten:

 • Het Kerstdorp is dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur.
 • Het Grand Café, Aspen Lounge en spiegeltent zijn dagelijks open tot 24.00 uur.
 • Op oudejaarsavond is Grand Café zelfs open tot half 3 ’s nachts.
 • De Kerstmarkt is open van 12.00 tot 22.00 uur van maandag tot en met donderdag en van 11.00 tot 22.00 uur op vrijdag, zaterdag en zondag.
 • Het huis van de Kerstman is vanaf 7 december dagelijks open van 12.00 tot 20.00 uur.
 • Op 24 december (Kerstmarkt open tot 18.00 uur), 25 december (alles pas open vanaf 14.00 uur) 31 december (Open tot 02.30 uur) en 1 januari (alles open vanaf 13.00 uur) gelden er gereduceerde openingsuren.

Gratis toegang

Winterland Hasselt weet dagelijks tienduizenden bezoekers te trekken en dit komt mede door de gratis toegang tot het festijn. Alleen voor wie wil schaatsen op de overdekte schaatsbaan zal € 4,- moeten betalen plus eventueel € 4,- voor de huur van de schaatsen. Ook het gebruik van bijvoorbeeld het kersttreintje, de Grand Carrousel, Christmas Ride, Christmas Thriller en Christmas Hotel kosten een klein bedrag.

Bereikbaarheid

Hasselt ligt in Belgisch Limburg ten westen van de stad Maastricht en ten zuiden van Eindhoven. De stad ligt dichtbij enkele doorgaande snelwegen en is daardoor relatief goed bereikbaar. Parkeren is mogelijk in parkings in de binnenstad tegen betaling. De stad leent zich perfect voor een langduriger verblijf. Onderstaand volgt een overzicht met voordelige hotelkamers in Hasselt:

Met trein naar Winterland Hasselt

Onbezorgd reizen naar Winterland Hasselt vanuit Nederland is mogelijk via NS International. Je hebt geen zorgen over verkeersdrukte en hoge brandstof- en parkeerkosten. Daar komt nog eens bij dat de prijzen voor een retour enorm meevallen:

Kerstshoppen

Hasselt is een stad met een prima winkelaanbod. Wie tijdens Winterland Hasselt erachter komt dat hij of zij nog kerstinkopen moet doen hoeft niet ver te zoeken. Diverse grote winkelketens zoals Primark zijn aanwezig in de stad, maar ook bijzondere boetiekjes. Het hele winkelgebied is ook in de kerstsferen met versierde bomen en winkels, muzikale optredens en tienduizenden flonkerende lampjes.