Home » Kermis Nijmegen

Kermis Nijmegen

Lampen, spektakel, vele decibellen en topvermaak; we hebben het natuurlijk over het fenomeen kermis. In Nijmegen zijn er een Zomer- en een Najaarskermis. Van 24 juni tot en met 2 juli 2017 is het tijd voor Zomerkermis Nijmegen en van 30 september tot en met 8 oktober 2017 vindt de Najaarskermis plaats. Zowel de Zomerkermis en de Najaarskermis van Nijmegen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Kom alles te weten over Kermis Nijmegen 2017 waaronder informatie over openingstijden, locaties en bereikbaarheid, ritprijzen en kortingen.

Zomerkermis Nijmegen 2017

De dagen zijn lang, de zomer hangt in de lucht en wat is er dan leuker dan de gezelligheid van een kermis? Eind juni is het weer tijd voor de Zomerkermis van Nijmegen. De Zomerkermis staat gepland van zaterdag 24 juni tot en met zondag 2 juli 2017. De locatie waar het spektakel zal plaatsvinden is op het Plein 44 in de Nijmeegse binnenstad. 

Openingstijden

De kermis van Nijmegen heeft iedere dag dezelfde openingstijden, waarbij de kermis begint om 13.00 uur en weer wordt gesloten om 24.00 uur. De horeca in de stad heeft uiteraard afwijkende openingstijden en kan langer geopend zijn.

Najaarskermis Nijmegen 2017

Kermis Nijmegen vindt plaats in een lintvormig gebied dat onder andere het centrum, Plein 44, Marienburg, Kelfkensbos, het Valkhof en de Waalkade beslaat. Snelheidsduivels vinden er beangstigend snelle attracties, maar ook liefhebbers van nostalgische (kinder)attracties kunnen hun hart ophalen. En dan is er uiteraard nog vermaak in de vorm van optredens, terrassen, eettentjes, enzovoorts. De Najaarskermis Nijmegen 2017 is ultiem vermaak voor het hele gezin en vindt plaats van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober.

Ritprijzen en kortingen

De algemene entree tot de kermis van Nijmegen is logischerwijs gratis. Voor een ritje in één van de attracties moet je een kaartje kopen. Op de woensdag heb je de kans om tegen een gereduceerd tarief de attracties te bezoeken. Dankzij de korting bedraagt de ritprijs op woensdag maar € 2,- en kinderattracties slechts € 1,50.

Bezoeken Kermis Nijmegen

De binnenstad van Nijmegen is tijdens de kermis het best met de trein of, wanneer je in de buurt woont, per fiets te bezoeken. Kermis Nijmegen is op loopafstand van het treinstation Nijmegen Centraal gelegen. Het treinstation van Nijmegen is een intercitystation waardoor er treinverbindingen zijn met grote andere Nederlandse steden. Autobezoekers moeten rekening houden met drukte op de wegen en afgesloten wegen in de binnenstad. Ook zal je parkeerkosten moeten betalen. Een laatste optie is ook het boeken van een hotelkamer in Nijmegen zodat je de kermis vaker dan eens kunt bezoeken of de stad beter kunt verkennen. Bekijk de vrije hotelkamers met de prijzen via: