Home » Kerstmarkt Deventer

Kerstmarkt Deventer

Last update: 11-09-2018

De stad Deventer is rijk bedeeld als het aankomt op het beleven van de gezellige kerstsfeer. Zo vindt er behalve de Kerstmarkt ook het Dickens Festijn plaats. Kerstmarkt Deventer zorgt voor een warme sfeer en saamhorigheid en geeft de donkere dagen wat meer licht. Hierdoor wordt het evenement dan ook jaarlijks bezocht door vele tienduizenden mensen. Kom alles te weten over Kerstmarkt Deventer 2018 zoals de locatie, openingstijden, programma, ticket en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Kerstmarkt Deventer 2018

Tijdens Kerstmarkt Deventer kunnen bezoekers genieten van maar liefst tachtig prachtig gedecoreerde kerstkraampjes. Het bijzondere aan Kerstmarkt Deventer is dat deze plaatsvindt in de Lebuïnuskerk of Grote Kerk. De opbrengst van de Kerstmarkt wordt dan ook aangewend om de prachtige kerk te onderhouden. Struin langs de kraampjes en vind de meest leuke kerstartikelen, kleding, decoratie, enzovoorts terwijl de prachtige klanken van zangkoren je begeleiden. In de kraampjes zul je overigens alleen producten en artikelen vinden die daadwerkelijk iets met kerst te maken hebben. Sfeer en kwaliteit bepalen de boventoon. Kerstmarkt Deventer vindt plaats van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 december 2018. 

Openingstijden

Kerstmarkt Deventer is gedurende de drie dagen dat het evenement duurt geopend tussen:

  • Donderdag 13 december: 14.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag 14 december: 10.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 15 december: 10.00 – 17.00 uur 

Kaartverkoop

Kerstmarkt Deventer is niet geheel gratis te bezoeken. Je betaalt namelijk € 3,00 per persoon entree. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar binnen.

Bezoeken Kerstmarkt Deventer

De ingang van Kerstmarkt Deventer is onder de toren, de straat welke je als adres kunt invoeren is Grote Kerkhof (bereken hier de route). Het is mogelijk om te parkeren in de buurt van de Grote Kerk, bijvoorbeeld op de Nieuwe Markt, de Centrum Parkeergarage en Grote Kerkhof. Aan de overzijde van de rivier de IJssel kan gratis geparkeerd worden, waarna je per veerpont de rivier kunt oversteken. Het treinstation van Deventer is aan de andere zijde van de binnenstad gelegen, maar nog wel prima te belopen. Het voordeel is dat je looproute dwars door de gezellige binnenstad voert. Voor de bezoekers die langer dan één dag van Deventer willen genieten zijn er diverse goede hotels in het stadscentrum:

Kerstshoppen en Dickens Festijn

Een bezoek aan Kerstmarkt Deventer kan prima gecombineerd worden met andere activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld gaan kerstshoppen in de binnenstad van Deventer. Ook vindt deels gelijktijdig het bekende Dickens Festijn plaats in Deventer, waarbij je jezelf in vervlogen tijden waant. Meer over het Dickens Festijn lees je op deze pagina.