Media Markt BTW Actie

23 - 26 januari 2020

Last update: 27-01-2020

De Media Markt BTW Actie is een kortingsactie waarmee je voordelig elektronica kunt kopen bij Media Markt doordat je een korting krijgt die identiek is aan het BTW bedrag dat je anders zou moeten betalen. Ieder jaar bezoeken honderdduizenden mensen de winkels en webwinkel van Media Markt om te profiteren van deze flinke korting. Kom alles te weten over wanneer de BTW Weg Ermee dagen beginnen in 2020 en waar de actie te beleven is.

Media Markt BTW Actie

De Media Markt BTW Actie, oftewel de BTW Weg Ermee dagen van de grootste elektronicaketen in Nederland is het moment om voordelig elektronica te kopen. Je betaalt bijvoorbeeld voor een televisie van € 1210,- maar € 1000,-. Dat scheelt flink in de portemonnee. Tijdens de Media Markt BTW Actie hoef je namelijk geen 17,36% BTW te betalen. Nou ja, dat moet je natuurlijk wel, maar Media Markt geeft een korting die gelijk is aan het BTW-bedrag. Hierdoor betaal je dus hetzelfde als wanneer je geen BTW zou hoeven te betalen, dit is toch een aanzienlijke besparing. 

Datum Media Markt BTW Actie 2020

De BTW weg ermee actie van Media Markt wordt pas enkele dagen van tevoren officieel aangekondigd. In 2020 start de Media Markt BTW Actie op donderdag 23 januari en eindigt deze op zondag 26 januari 2020 (bevestigd!). Op donderdag 23 januari 2020 zal het startschot online worden gegeven om 00.00 uur waarna de winkels al openen om 8.00 uur.

Deelnemende producten en merken

Dus wanneer je wat nodig hebt op het gebied van computers, televisies, audio, fototoestellen, smartphones, witgoed, camera's, navigatiesystemen, navigatiesystemen, laptops, printers, monitoren, keukenapparatuur, witgoed, wasmachines, verzorgingsproducten, drones, enzovoorts zijn BTW Weg Ermee dagen bij Media Markt de moeite waard om eens te bezoeken. Niet het hele assortiment doet mee aan de BTW Vrije Dagen. In het verleden waren bijvoorbeeld games, inktcartridges, speelgoed, e-bikes, kabels, software, muziek, films, boeken, kadokaarten, telefoonabonnementen, verzekeringen en consoles. Tevens is het merk Apple vaak uitgesloten van deelname aan de BTW Weg Ermee actie. Maar aangezien het iedere editie weer andere producten zijn die meedoen of juist uitgesloten zijn, zijn er ieder jaar weer nieuwe kansen. Een overzicht van alle deelnemende en uitgesloten productgroepen en merken is samengevat op deze pagina

Winkels en online

De Media Markt BTW Actie is uiteraard van toepassing op alle Media Markt filialen in Nederland. Wanneer je ver weg woont van een Media Markt winkel of geen tijd hebt om er één te bezoeken hoef je niet te treuren, de Media Markt BTW Actie is ook in de webshop van Media Markt. Aangezien de webwinkel 24/7 geopend is kan je daar dus dag en nacht terecht voor de beste aanbiedingen. Om helemaal op de hoogte te blijven van de acties kan je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief van Media Markt. Ook online begint de BTW Actie van Media Markt op donderdag 25 januari 2018 om 00.00 uur.

Media Markt BTW Actie: hoe werkt het?

De Nederlandse overheid rekent 17,36% belasting over bijna alle aankopen die worden gedaan. Deze belasting noemen we BTW en deze is in de prijs die je ziet inbegrepen. Media Markt int dus de BTW en moet deze afstaan aan de overheid via de belasting. Ook tijdens de Media Markt BTW Actie moet je gewoon BTW betalen, want daar ontkomt uiteraard niemand aan. Maar de actie zit zo in elkaar dat Media Markt precies evenveel korting geeft als het BTW bedrag zou zijn. Door de normale prijs te delen door een factor 1,21 kan je zelf uitrekenen wat er betaald moet worden. Doordat de 21% BTW van de basiskosten wordt afgehaald (en niet opgeteld) bedraagt de werkelijke korting 17,36%. Dit klinkt als misleiding, maar dat is niet het geval. Dit komt doordat het gewoonweg wiskundig zo in elkaar zit.

Hoeveel bespaar je?

Het kortingspercentage is altijd precies gelijk, namelijk 17,36%. Maar er geldt wel dat hoe meer je uitgeeft hoe groter ook het kortingsbedrag is. Het bespaarde bedrag is bij een aankoop van € 500 namelijk 5x hoger dan bij een aankoop van € 100,-. Enkele voorbeelden van het bedrag in euro's dat je bespaart:

  • € 1,74 bij een aankoop van € 10,-
  • € 8,68 bij een aankoop van € 50,-
  • € 43,39 bij een aankoop van € 250,-
  • € 173,55 bij een aankoop van € 1000,-
  • € 1000 bij een aankoop van € 5.761,90

Op deze pagina vind je een overzicht van de besparing in euro's en in procenten tijdens de Media Markt BTW actie. 

Dubbele korting

Tijdens de BTW Vrije Dagen van Media Markt geniet je natuurlijk al een flinke korting, maar er zijn nog mogelijkheden om kortingen te stapelen. Dit kan via de zogenoemde dubbelop korting. De Dubbelop korting krijg je wanneer je aankopen doet in de Media Markt Outlet. In de Outlet word namelijk standaard 20% korting gegeven op de artikelen. Tijdens de Media Markt BTW Actie krijg je deze korting bovenop de BTW-kwijtschelding. Dat betekent dus een Dubbelop korting van maar liefst 20% Outletkorting plus 21% BTW korting. 

BTW Actie in België

Ook bij onze zuiderburen wordt ieder jaar een BTW actie georganiseerd bij Media Markt. In tegenstelling tot in Nederland vindt de Media Markt BTW actie in België enkele maanden later plaats. Wanneer je dus in Nederland te laat was krijg je een extra kans om te profiteren van de grote kortingen in België.