Home » Korting Mediamarkt BTW actie

Korting tijdens Mediamarkt BTW actie

747e39452d82466dbe8322feb7303cbe.jpg

Tijdens de Mediamarkt BTW actie betaal je geen BTW. Aangezien de BTW 21% bedraagt is dit dus een grote korting die je krijgt op het assortiment van Mediamarkt. Vooral bij duurdere artikelen kan de korting oplopen tot maar liefst honderden euro’s. In dit artikel is berekend hoe groot de korting exact is in euro’s. Ook kom je te weten of je daadwerkelijk 21% korting krijgt. En hoe zit het met de geruchten dat Mediamarkt telkens vlak voor de start van de BTW actie nog de prijzen verhoogt?

Korting in procenten

Het klopt dat je de oude prijs kunt delen door 1,21 om de Mediamarkt prijs tijdens de BTW actie te kunnen berekenen. Toch is de korting niet 21% maar 17,36%. Dit heeft ermee te maken dat er wordt teruggerekend met de BTW. Normaal heb je een basisbedrag waar 21% BTW bij komt. Nu heb je een bedrag waarop reeds BTW zit en wordt er 21% BTW afgehaald. Dat is 17,36% van het totaalbedrag. Maar het klopt dus wel dat Mediamarkt exact het BTW bedrag (21%) aan korting geeft. Mediamarkt misleid dus absoluut niet de consument hiermee.

Korting in euro’s

De korting is continu hetzelfde in procenten, maar hoeveel is de korting eigenlijk in euro’s? Voor de korting in euro’s geldt dat deze stijgt naarmate de aankoopprijs stijgt. Wanneer de prijs 10x hoger wordt, dan wordt ook de korting 10x hoger. In onderstaande afbeelding zie je een overzicht van het kortingsbedrag dat je ontvangt bij verschillende aankoopprijzen.

mediamarktkorting.png

Prijsverhogingen

Er is regelmatig scepsis over de prijzen van Mediamarkt vlak voordat de BTW actie begint. Veel mensen beweren dat vlak voordat de BTW actie begint de prijzen worden verhoogd waardoor de kortingen tijdens de BTW actie niet eerlijk zijn. Toch is dit niet het geval. Mediamarkt verhoogt en verlaagt het hele jaar door haar prijzen, omdat ze altijd de prijzen van concurrenten in de gaten houden. Hierdoor kunnen prijzen vlak voor de start van de Mediamarkt BTW actie stijgen, maar net zo goed dalen.

Dubbele korting in de Outlet

Mediamarkt beschikt over een eigen Outlet waar je standaard nog eens 20% korting krijgt. Tijdens de BTW actie pak je dus een dubbele korting, namelijk de 21% BTW plus nog eens de 20% Outletkorting.