Vlissingen Maritiem & Sail de Ruyter

Last update: 16-02-2020

Er is nog niets bekend over Vlissingen Maritiem & Sail de Ruyter 2020

De Dokhaven in Vlissingen vormt het middelpunt van het evenement Vlissingen Maritiem. Deze haven nabij het historische centrum van de Zeeuwse stad staat gedurende meerdere dagen bol van de activiteiten. Uiteraard meren er ook tal van prachtige schepen aan in de Dokhaven. Iedereen is welkom om het evenement te bezoeken. Zorg daarom dat je erbij bent in augustus 2017.

Vlissingen Maritiem 2017

Vlissingen is een stad met een roemruchte zeevaartgeschiedenis. Bij een stad als Vlissingen hoort dan ook een maritiem evenement van formaat. Vlissingen beschikt zelfs over drie evenementen, namelijk Vlissingen Maritiem, Rescue Vlissingen en Sail de Ruyter. In 2017 is het de beurt aan Vlissingen Maritiem dat in de maand augustus op de agenda staat. De exacte datum is momenteel nog niet bekend.

Tickets en kaarten

Vlissingen Maritiem is een van de grootste gratis te bezoeken evenementen. Je kunt het evenement dus bezoeken zonder kaartje.

Programma en openingstijden

Het evenement duurt drie dagen, maar de avond ervoor is er al een openingsconcert. Op de vrijdag vindt dan de sail-inn plaats wanneer de schepen komen aanvaren. Er zijn iedere dag activiteiten in de Dokhaven aan het water. Maar ook in het centrum van Vlissingen staan er zeer veel leuke activiteiten op het programma. Tenslotte vinden er publieke concerten plaats op het Dokje van Perry. Om op de hoogte te zijn van het exacte programma kan de website van Vlissingen Maritiem worden bezocht.

Aanmelden schepen

De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk schepen willen deelnemen aan het evenement. Hierbij geldt vooral dat hoe meer historische schepen er afschepen, hoe beter. Op de website van Vlissingen Maritiem is een online aanmeldformulier te vinden.

Bezoeken Vlissingen Maritiem

Vlissingen is gelegen in Zeeland en onder andere bereikbaar met de auto en de trein. Als je Vlissingen Maritiem wilt bezoeken zijn deze vervoersmiddelen dan ook de beste opties. Via de snelweg A58 rijd je tot bijna aan de locatie via de snelweg. Het treinstation van Vlissingen heeft ook een prima ligging ten opzichte van de evenementenlocatie. Het is dan ook slechts enkele minuten lopen vanaf het station.

Sail de Ruyter

Een ander groot maritiem evenement is Sail de Ruyter. Volgens planning zal Sail de Ruyter weer in 2019 op de agenda staan. Tot die tijd zal er in ieder geval in 2017 nog een versie van Vlissingen Maritiem plaatsvinden. In 2016 en 2018 is het de beurt aan Rescue Vlissingen.