Sail Den Helder

Het is nog niet bekend wanneer de volgende editie van Sail Den Helder plaatsvindt.

Tijdens Sail Den Helder is het weer genieten geblazen van de prachtigste schepen. Diverse schepen van het nationale Varende Erfgoed en tall ships nemen deel aan Sail Den Helder. Bezoekers kunnen de schepen gadeslaan vanaf de kade of bezoeken wanneer ze zijn aangemeerd. Sail Den Helder is een maritiem evenement dat om de paar jaar plaatsvindt. De editie van 2017 belooft daarom weer zeer speciaal te worden en al helemaal omdat in het slotweekend ook de Marinedagen plaatsvinden in Den Helder. Kom meer te weten over Sail Den Helder 2017 waaronder informatie over tijden en programma, locatie en bereikbaarheid, gratis toegang, hotels.

Sail Den Helder 2017

Sail Den Helder is een van de meest aansprekende maritieme evenementen van Nederland. Prachtige grote schepen (tall ships) en Varend Erfgoed (met zeil of gemotoriseerd) zullen de wateren rondom Den Helder een prachtig aanzicht geven. Het evenement is een echt publieksevenement waarbij de bezoekers de kans krijgen om de schepen ook van binnen te bekijken. Sail Den Helder vindt niet ieder jaar plaats. Meestal wordt het maritieme evenement om de vier tot vijf jaar georganiseerd. De volgende editie van Sail Den Helder vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2017.

Programma en tijden

Het programma van Sail Den Helder is bijzonder uitgebreid te noemen als je kijkt naar de vele activiteiten en lange dagen. Behalve de vier officiële evenementdagen is er ook op de woensdag vooraf al vanalles te beleven in en rond de kades. Gedurende SAIL Den Helder vinden bekende programmaonderdelen plaats zoals het uitspreken van de Reede van Texel, schepen ten anker die bezocht kunnen worden, aankomst Tall Ships en Varend Erfgoed, publieksvaarten, vuurwerkshows, crew parties, Blessing of the Sails en het vertrek van de schepen. Het complete programma is hier te raadplegen.

Gratis toegang

Sail Den Helder is een van de grootste gratis te bezoeken publieksevenementen van het jaar. Het gros van het programma is geheel gratis bij te wonen. Onderdelen van Sail Den Helder waarvoor betaald moet worden zijn bijvoorbeeld diverse zakelijke arrangement of publieke vaartochten. Naar verwachting zullen, net zoals tijdens voorgaande edities, weer honderdduizenden mensen Sail Den Helder bezoeken.

Bezoeken Sail Den Helder

De hoofdlocatie van het evenement is uiteraard de haven van Den Helder, oftewel de Nieuwe Haven. Voor veel mensen is deze haven bekend omdat aan de rand ervan de veerboot naar Texel vertrekt. De stad Den Helder ligt in de kop van Noord-Holland en is bereikbaar via de snelwegen A9/N9, A7 en de N99 (Afsluitdijk). In de aanloop naar Sail Den Helder volgt hier meer informatie over de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer en de mogelijkheid om te parkeren. Een andere optie, vooral wanneer je Sail Den Helder meerdere dagen wilt bezoeken, is om een hotelkamer te boeken in Den Helder en zodoende geen minuut van het prachtige evenement te missen. De beschikbare hotelkamers met prijsvermelding zijn op een rij gezet:

Marinedagen

Den Helder is in het weekend van 24 en 25 juni 2017 sowieso het epicentrum van Nederland, want in dat weekend vinden in Den Helder ook de Marinedagen plaats. De Marinedagen zijn de officiële open dagen van de Koninklijke Marine. Tijdens de Marinedagen worden er bijzondere demonstraties vertoond. Het evenement is perfect te combineren met Sail Den Helder en tevens gratis toegankelijk.