Schollenpop

Last update: 16-02-2020

Ieder jaar wordt Schollenpop weer door tienduizenden muziekliefhebbers bezocht. Het is de combinatie van de prachtige locatie op het strand, de relaxte sfeer, de goede muziek en de gratis entree die Schollenpop zo geliefd maakt.  Behalve bekendere bands treden er ook vele jonge talenten. Het muziekfestival Schollenpop vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van de maand augustus. Kom meer te weten over Schollenpop 2020 waaronder informatie over programma en festivaltijden, locatie en bereikbaarheid.

Schollenpop Scheveningen

Het Zuiderstrand in Scheveningen vormt al vele jaren het decor voor Schollenpop, een popfestival met een trouwe schare fans. Schollenpop geeft ieder jaar vele muzikanten en bands uit de regio de kans om op te treden voor een dergelijk groot publiek. Ook staan er ieder jaar weer meerdere bekendere bands op het podium om hun kunsten te vertonen. De muziek die je hoort op Schollenpop zijn vooral popmuziek en rockmuziek. Met een beetje geluk is het weer prachtig weer tijdens Schollenpop en genieten de bezoekers van de combinatie zon, zee, strand en topmuziek. De volgende editie van Schollenpop vindt plaats op zaterdag 11 juli 2020.

Programma en festivaltijden

Schollenpop bestaat uit in totaal maar liefst vier podia, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt op ieder moment om jouw favoriete muziek te beluisteren. Behalve de Mainstage is er de Locals and Talentstage, de Scholtainer en de Metalstage. Het muzikale programma begint op de meeste podia rond 13.00 / 13.30 uur. De laatste optredens vinden plaats op de Mainstage, waar de slotact ongeveer tussen om 22.30 uur aan hun optreden zullen beginnen. Rond 23.30 is het festival ten einde. De line-up is te vinden op de website van Schollenpop.

Gratis entree

Schollenpop is, geheel in de Haagse tradities, gratis te bezoeken. Ook een bekend muziekfestival zoals Parkpop is namelijk gratis te bezoeken.

Bezoeken Schollenpop

Schollenpop vindt zoals gewoonlijk plaats op het Zuiderstrand in Scheveningen, wat direct aan de haven is gelegen. Als je met de auto of fiets komt kan je de borden volgen richting het Zuiderstrandtheater of Scheveningen-Haven (bereken de route). Ter plaatse zullen verkeersregelaars je de weg wijzen richting het parkeerterrein. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan vanaf de treinstation Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor de tram of bus richting Duindorp. Stap uit bij halte Tesselsestraat/Nieboerweg vanwaar je richting strand kunt lopen.