Tilff-Bastogne-Tilff

Last update: 18-12-2019

Om Tilff-Bastogne-Tilff tot een goed einde te brengen moet je over klimmersbenen beschikken. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilff worden namelijk de zware Ardennen doorreden waarbij menig heuvel moet worden beklommen. Om ook de minder goed getrainde wielrenners een kans te geven zijn er vier afstanden waaruit gekozen kan worden. De wielertoertocht is een van de meest fraaie toertochten op de kalender. Kom alles te weten over Tilff-Bastogne-Tilff 2020 zoals de datum, afstanden, route en parcours, inschrijven en deelnamekosten, bereikbaarheid en starttijden.

Tilff-Bastogne-Tilf 2020

De wielertoertocht zal velen doen denken aan de bekende wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik waarbij ook de Ardennen worden doorkruist. Ook bij Tilff-Bastogne-Tilf wordt er nabij Luik gestart en vervolgens zuidwaarts gereden. De langste route gaat zelfs helemaal tot Bastogne, waarna de terugweg richting Luik wordt ingezet. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilf moeten de nodige zware heuvels worden bedwongen, het Ardennenlandschap leent zich dan ook perfect voor zware fietsbeklimmingen. Maar deelname aan deze wielertoertocht is natuurlijk ook vooral genieten van het prachtige landschap inclusief heuvels, bossen, weilanden en vergezichten. De eerstvolgende versie van Tilff-Bastogne-Tilff staat gepland op zondag 31 mei 2020.

Parcours en afstanden

Tilff-Bastogne-Tilff wordt verreden in de prachtige Ardennen en dat betekent dus volop klimmen over een geaccidenteerd terrein. Qua parcours is de toertocht natuurlijk vergelijkbaar met bekende wielerklassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik. Tijdens Tilff-Bastogne-Tilff kan worden gekozen uit vier afstanden naar gelang je ambities en conditie. De afstanden waaruit deelnemers kunnen kiezen zijn namelijk 90, 125, 168 en 250 kilometer. Op de route liggen heuvels zoals La Redoute, Côte d'Amermont, Côte de Wanne en Côte de Chambralles. 

Inschrijven

De inschrijfkosten voor 2020 zijn nog niet bekend

Om deel te nemen aan Tilff-Bastogne-Tilff moeten inschrijfkosten worden betaald. De inschrijfkosten bedragen tijdens de voorinschrijving € 15,- per persoon voor de drie langste afstanden. De kortste afstand kost wat minder, te weten € 11,- per persoon. Ook dient er € 5,- waarborg te worden betaald die je na afloop van Tilff-Bastogne-Tilff terugkrijgt bij het inleveren van het kaderplaatje. Het is overigens ook mogelijk om je op de dag zelf nog in te schrijven voor de wielertoertocht. De inschrijfkosten zijn op de dag zelf wel € 5,- duurder. Tenslotte is het ook mogelijk om jezelf als groep in te schrijven.

Starttijden

Deelnemers ontvangen op de dag zelf zaken zoals een wegwijzer, het kaderplaatje en ene informatiekaart. De starttijden voor de verschillende afstanden van Tilff-Bastogne-Tilff zijn:

  • 250 kilometer: tussen 6.30 en 7.30 uur
  • 168 kilometer: tussen 7.30 en 10.00 uur
  • 125 kilometer: tussen 7.30 en 11.00 uur
  • 90 kilometer: tussen 7.30 en 10.00 uur

 

De finish in Angleur sluit om 20.00 uur.

Bereikbaarheid Tilff-Bastogne-Tilff

De start- en finishlocatie bevinden zich bij de Country Hall Liège, gelegen aan het adres Allée du Bol d’Air 13 in Angleur. Deze locatie is ten zuiden van de stad Luik (Liège) gelegen en bereikbaar via E40 en A604 (afrit 4). Volg hiervoor na het verlaten van de snelweg de borden met 'Cycling Tour'. Bij de locatie is geen officiële parking en fout geparkeerde auto's lopen het risico weggesleept te worden. Bezoekers die de renners willen aanmoedigen kunnen natuurlijk op ieder gewenst punt langs de route van Tilff-Bastogne-Tilff gratis gaan staan. Ook kiezen veel deelnemers en bezoekers voor een hotelovernachting: