Winter Efteling

Last update: 21-05-2019

De Efteling is een van de mooiste pretparken van Europa, er zijn namelijk maar weinig parken waar ze spanning en sensatie zo goed weten te koppelen aan sfeer. Gewoon rondlopen door het park is al een belevenis op zichzelf dankzij de prachtige decoratie en aankleding. Tijdens de winterdagen doet men er nog een schepje bovenop wanneer de Winter Efteling wordt georganiseerd. De Winter Efteling bezoeken is altijd een goed idee, kom alles te weten over het nieuwe winterseizoen van 2019 - 2020.

Winter Efteling 2019 - 2020

De korte dagen, de onbehaaglijke temperaturen, de wind die soms koud uit de hoek kan komen, maar ook volop warmte. Hoe dat kan? De Winter Efteling zorgt voor een heerlijke warme sfeer voor haar bezoekers. Geniet van de geur van gepofte kastanjes, het romantische sprookjesbos, lampjes, kampvuren, enzovoorts. Tijdens de Winter Efteling zijn niet alle attracties geopend, maar de warmte die je terugkrijgt vergoed alles. Om de winterse sfeer nog te benadrukken zijn er tevens een schaatsbaan en sneeuwbaan opgetuigd. De Winter Efteling gaat weer van start op maandag 11 november 2019 en eindigt op zondag 2 februari 2019.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Winter Efteling kan je uiteraard aan de kassa kopen, maar dan betaal je het reguliere tarief van € 40. Online gekochte tickets zijn twee euro voordeliger. Ieder jaar weer worden er kortingsacties georganiseerd door verschillende winkels. Het loont financieel dus om deel te nemen aan één van de spaaracties voor kortingskaarten. En ben je van plan om heel vaak de Efteling te bezoeken? Overweeg dan een Abonnement voor de Efteling, je haalt de kosten er al uit na een paar bezoekjes per jaar. Heb je Air Miles gespaard? Wellicht heb je genoeg punten om gratis naar de Winter Efteling te gaan.

Bezoeken Winter Efteling

De Winter Efteling is op meerdere manieren te bereiken. Automobilisten kunnen gebruik maken van de enorme betaalde parkeerplaats bij de ingang van het park. Tevens hebben tal van busbedrijven speciale arrangementen opgezet waarmee je gegroepeerd de Winter Efteling kunt bezoeken. Wil je met de trein naar de Winter Efteling? Er is geen treinstation in de directe omgeving van de Efteling. Wel kan je per bus van treinstations als Den Bosch, Tilburg of Breda bij het pretpark geraken.

Openingstijden

De Winter Efteling opent iedere dag de deuren om 11.00 uur, maar de sluitingstijden variëren wel. De openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag tot en met vrijdag: 11.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag en zondag: 11.00 - 19.00 uur
  • Kerstvakantie (22 december 2018 tot en met 6 januari 2019): 11.00 - 20.00 uur

Drukte

Iedereen die de Winter Efteling eens heeft bezocht weet dat het er soms behoorlijk druk kan zijn. Om niet verrast te worden door grote drukte is het aan te raden om een bezoek te plannen aan de hand van een drukte-overzicht die op de website van de Efteling is te vinden. De Efteling geeft op basis van ervaringen van onder andere voorgaande jaren een indicatie van de te verwachten drukte per dag. Over het algemeen geldt dat het doordeweeks rustig is, in de weekenden heerst er gezellige bedrijvigheid en in de kerstvakantie is het druk.

Bezoeken Efteling

De meeste bezoekers kiezen voor de auto als vervoersmiddel voor de Winter Efteling. Het adres van de Efteling is Europalaan 1 te Kaatsheuvel (bereken je route). Parkeren is geen probleem, het pretpark is voorzien van een immens parkeerterrein. Parkeren is niet gratis, je zult een parkeermunt moeten kopen om het terrein weer te kunnen verlaten.

Overnachten

De Efteling is een park dat je niet in één dag helemaal gezien kunt hebben. Het is dan ook een absolute aanrader om de Winter Efteling meerdere dagen te bezoeken. Blijf bijvoorbeeld overnachten in het Efteling Hotel of Efteling Bosrijk, een vakantiepark dat bij de Efteling is gelegen. Behalve het plezier van de Winter Efteling beleef je dan ook echt een vakantiegevoel. Ook in de omgeving zijn er diverse hotels: