Home » Winterefteling

Winterefteling: 14 november 2016 - 31 januari 2017

winterefteling.jpg

Er is nog geen informatie over de Winterefteling 2017 / 2018 bekend, daardoor onderstaand nog de informatie van voorgaand jaar:

De Efteling is een van de mooiste pretparken van Europa, er zijn namelijk maar weinig parken waar ze spanning en sensatie zo goed weten te koppelen aan sfeer. Gewoon rondlopen door het park is al een belevenis op zichzelf dankzij de prachtige decoratie en aankleding. Tijdens de winterdagen doet men er nog een schepje bovenop wanneer de Winterefteling wordt georganiseerd. De Winterefteling bezoeken is altijd een goed idee, kom alles te weten over het nieuwe winterseizoen van 2016/2017.

Winterefteling 2016 - 2017

De korte dagen, de onbehaaglijke temperaturen, de wind die soms koud uit de hoek kan komen, maar ook volop warmte. Hoe dat kan? De Winterefteling zorgt voor een heerlijke warme sfeer voor haar bezoekers. Geniet van de geur van gepofte kastanjes, het romantische sprookjesbos, lampjes, kampvuren, enzovoorts. Tijdens de Winterefteling zijn niet alle attracties geopend, maar de warmte die je terugkrijgt vergoed alles. Om de winterse sfeer nog te benadrukken zijn er tevens een schaatsbaan en sneeuwbaan opgetuigd. De Winterefteling gaat weer van start op maandag 14 november 2016 en eindigt op dinsdag 31 januari 2017.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Winterefteling kan je uiteraard aan de kassa kopen, maar dan betaal je het reguliere tarief. Ieder jaar weer worden er kortingsacties georganiseerd door verschillende winkels. Het loont financieel dus om deel te nemen aan één van de spaaracties voor kortingskaarten. En ben je van plan om heel vaak de Efteling te bezoeken? Overweeg dan een Abonnement voor de Efteling, je haalt de kosten er al uit na een paar bezoekjes per jaar. Een overzicht van kortingsacties:

Bezoeken Winterefteling

De Winterefteling is op meerdere manieren te bereiken. Automobilisten kunnen gebruik maken van de enorme betaalde parkeerplaats bij de ingang van het park. Tevens hebben tal van busbedrijven speciale arrangementen opgezet waarmee je gegroepeerd de Winterefteling kunt bezoeken. Wil je met de trein naar de Winterefteling? Er is geen treinstation in de directe omgeving van de Efteling. Wel kan je per bus van treinstations als Den Bosch, Tilburg of Breda bij het pretpark geraken.

Openingstijden

De Winterefteling opent iedere dag de deuren om 11.00 uur, maar de sluitingstijden varieren wel. De openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag tot en met vrijdag: 11.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag en zondag: 11.00 - 19.00 uur
  • Kerstvakantie (24 december 2016 tot en met 8 januari 2017): 11.00 - 20.00 uur

Drukte

Iedereen die de Winterefteling eens heeft bezocht weet dat het er soms behoorlijk druk kan zijn. Om niet verrast te worden door grote drukte is het aan te raden om een bezoek te plannen aan de hand van een drukte-overzicht die op de website van de Efteling is te vinden. De Efteling geeft op basis van ervaringen van onder andere voorgaande jaren een indicatie van de te verwachten drukte per dag. Over het algemeen geldt dat het doordeweeks rustig is, in de weekenden heerst er gezellige bedrijvigheid en in de kerstvakantie is het druk.

Overnachten

De Efteling is een park dat je niet in één dag helemaal gezien kunt hebben. Het is dan ook een absolute aanrader om de Winterefteling meerdere dagen te bezoeken. Blijf bijvoorbeeld overnachten in het Efteling Hotel of Efteling Bosrijk, een vakantiepark dat bij de Efteling is gelegen. Behalve het plezier van de Winterefteling beleef je dan ook echt een vakantiegevoel. Ook in de omgeving zijn er diverse hotels: