Activiteiten Den Haag

Evenementenkalender

De derde stad van Nederland herbergt enkele van de leukste evenementen van Nederland. En er vinden nogal wat activiteiten en evenementen plaats in de Hofstad, iedere dag vinden er wel kleine en grotere plaats. Onderstaand hebben we enkele van de leukste evenementen uitgekozen. Ook is er een link weergegeven waarmee je alle activiteiten kunt terugvinden die gedurende het hele jaar door plaatsvinden in Den Haag.

Evenementenkalender

In een grote stad als Den Haag vinden er dagelijks evenementen plaats. Enkele genieten landelijke bekendheid, maar veel meer zijn lokaal en kleinschalig. Maar juist de kleinschaligere activiteiten zijn vaak de pareltjes waar je nog het onvervalste festivalgevoel kunt beleven. Bijna ieder evenement heeft een eigen website en dat maakt het niet eenvoudig om het overzicht te bewaren. De gemeente Den Haag houdt gelukkig zelf een evenementenkalender bij waar je in één oogopslag alle activiteiten en evenementen kunt bijhouden. Je vindt de evenementenkalender van Den Haag op deze pagina.

Tong Tong Fair

Een Haags evenement dat niet mag ontbreken in dit overzicht is natuurlijk de Tong Tong Fair. Dit evenement was vroeger bekend als Pasar Malam. Tong Tong Fair is het grootste Indische culturele evenement in Nederland. Bezoekers kunnen er alles vinden op het gebied van de Indische cultuur, voeding, levensstijl, muziek, enzovoorts.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Ieder jaar in augustus vindt in het nabijgelegen Scheveningen het bekende Vuurwerkfestival plaats. Verschillende landenteams geven de prachtigste vuurwerkshows waarbij uiteindelijk één van de teams het festival wint. Bezoekers kunnen op een veilige afstand genieten van de vuurwerkshow.

Kerstcircus Den Haag

In de kerstperiode is het mogelijk om te genieten van het Kerstcircus Den Haag. Alles wat het circus zo mooi en fascinerend maakt beleef je tijdens het Kerstcircus, bijvoorbeeld acrobaten, clowns, koorddansers, enzovoorts.