Kerstmarkt Hasselt

Last update: 18-10-2019

Kerstmarkt Hasselt is een parel wanneer het aankomt op sfeervolle kerstmarkten. Kerstmarkt Hasselt staat onder andere voor de geur van gepofte kastanjes, de warmte van een glaasje glühwein, duizenden lampjes die de donkere dagen oplichten en heel veel gezellige kerstkraampjes. Tijdens Kerstmarkt Hasselt wordt de bezoeker getrakteerd op een flinke portie kerstwarmte. Wil je ook eens Kerstmarkt Hasselt bezoeken? Kom te weten wat de openingstijden zijn, op welke datum Kerstmarkt Hasselt wordt georganiseerd in het seizoen 2019 - 2020, waar de Kerstmarkt staat, welke hotelovernachtingen er te boeken zijn en hoe je Hasselt kunt bereiken met de auto en trein.

Kerstmarkt Hasselt

Kerstmarkt Hasselt is een onderdeel van het grotere Winterland Hasselt, dat de hele stad in winterse sferen brengt. Kerstmarkt Hasselt is te vinden bij de prachtige schaatsbaan op het Kolonel Dusartplein in de binnenstad. Je vindt er prachtige kerstkraampjes en -chalets waar je leuke kerstartikelen kunt kopen. Er zijn diverse leuke attracties opgetuigd die je bezoek aan Kerstmarkt Hasselt nog leuker maken. Wat dacht je van een authentieke carrousel, een achtbaan, een funhouse, een spookhuis en een kersttreintje voor kleine kinderen? 

Datum 2019 - 2020

Kerstmarkt Hasselt brengt de bezoeker in kerstsferen van zaterdag 23 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Openingstijden

Kerstmarkt Hasselt is dagelijks geopend en heeft de volgende openingstijden:

 • Maandag: 11.00 - 22.00 
 • Dinsdag: 11.00 - 22.00 
 • Woensdag: 11.00 - 22.00 
 • Donderdag: 11.00 - 22.00 
 • Vrijdag: 11.00 - 22.00 
 • Zaterdag: 11.00 - 22.00 
 • Zondag: 11.00 - 22.00
 • Kerstdorp is iedere dag open van 10.00 - 22.00
 • Grand Café en Aspen Lounge tot 24.00 uur
 • 24 december: sluiting om 18.00 uur
 • 25 december: opening pas om 14.00 uur
 • 31 december: Grand Café geopend tot 02.00 uur, kerstkraampjes sluiten om 18.00 uur.
 • 1 januari: opening pas om 13.00 uur

Gratis toegang

Een bezoek aan Kerstmarkt Hasselt is uiteraard geheel gratis. Als je na een bezoek aan Kerstmarkt Hasselt nog een rondje wil schaatsen is dit al mogelijk voor € 4,- per persoon per dag. Eventueel is het mogelijk om schaatsen te huren voor tevens € 4,- per persoon. Ook voor het gebruik van het kersttreintje en toegang tot het Christmas Hotel, Christmas Thriller en Christmas Ride worden kleine vergoedingen gevraagd.

Bezoeken Kerstmarkt Hasselt

De binnenstad van Hasselt (bereken de route) is voorzien van voldoende (betaalde) parkings. Eventueel kan buiten het stadscentrum gratis worden geparkeerd, waarna je met de bus verder kunt reizen naar Kerstmarkt Hasselt. Om wat langer te verblijven in de stad kan je een hotelkamer boeken:

Treinreis

Om parkeerkosten en een autoreis te besparen kan je kiezen voor het reizen per trein naar Kerstmarkt Hasselt. Boek daarvoor een voordelig internationaal treinticket en stap uit op het treinstation van Hasselt:

Kerstshoppen

Veel bezoekers combineren een bezoek aan Kerstmarkt Hasselt met een dagje kerstshoppen. Hasselt is misschien niet de grootste stad van België, maar het winkelaanbod is meer dan prima. Je kunt er dan ook goed terecht als je nog kerstinkopen moet doen. Bezoek bijvoorbeeld winkels van bekende ketens of struin eens door kleine boetiekjes waar je vaak bijzondere cadeautjes kunt vinden.

IJssculpturen

Overigens vindt er gelijktijdig met Kerstmarkt Hasselt ook een boeiend sneeuw- en ijssculpturenfestival plaats in de stad. Het evenement Ice Magic wordt georganiseerd aan het Colonel Dusartplein.