Naturalis: openingstijden, entreeprijzen en korting

Let op: Vanwege een verbouwing is Naturalis gesloten tot 31 augustus 2019. Tot die tijd zijn er wel diverse tijdelijke exposities. Wel zijn er een paar exposities te zien. Meer hierover is te vinden op de site van Naturalis zelf.

Naturalis is een van de meest aansprekende dagjes uit van Nederland. Behalve vermakelijk is het ook zeer leerzaam voor jong en oud. Naturalis is meer dan een museum alleen, er wordt bijvoorbeeld onderzoek uitgevoerd en erfgoed opgeslagen. Naturalis is het hele jaar door geopend en daarom een geschikt dagje uit voor de hele familie. Kom alles te weten over wat er te doen is, wat de openingstijden zijn, wat de entreekaarten kosten, hoe je kortingskaarten kunt bemachtigen en hoe Naturalis bereikt kan worden.

Activiteiten

Naturalis is vooral een museum, maar dan wel met een interactief programma. Naturalis is gelegen in Leiden, Zuid-Holland. Enkele van de hoogtepunten die je er kunt beleven zijn bijvoorbeeld het bewonderen van skeletten van prehistorische dieren zoals mammoeten. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen en exposities die je een blik laten werpen op de wondere wereld waar we in leven. Zoals gezegd is een bezoek aan Naturalis ook zeker interactief, je kunt er van alles ontdekken en beleven of deelnemen aan speurspellen. Of misschien kan je eens een prachtige natuurfilm bekijken.

Openingstijden Naturalis

Het hele jaar door is Naturalis geopend, behalve Koningsdag, 3 oktober en Eerste Kerstdag. De openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag: 10 – 17
  • Dinsdag: 10 – 17
  • Woensdag: 10 – 17
  • Donderdag: 10 – 17
  • Vrijdag: 10 – 17
  • Zaterdag: 10 – 17
  • Zondag: 10 – 17

Entreeprijzen en kortingskaarten

Een regulier entreebewijs kost € 16,- per persoon. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis mee naar binnen. Op vertoon van je studentenkaart mag je als student naar binnen voor € 11,- per persoon, wat een aanzienlijke korting betekent. Met een CJP-pas is de toegang € 15,-. Als je niet in de wachtrij bij de kassa wilt staan dan is het mogelijk om vooraf via de website van Naturalis je kaarten al te kopen. Online zijn verschillende websites en veilingsites die tickets voor Naturalis met korting aanbieden. Met een Museumkaart mag je gratis naar binnen, meer informatie hierover lees je in Museumkaart: onbeperkt musea bezoeken.

Adres en contactgegevens

Naturalis is te vinden op onderstaand adres en bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

  • Adres: Darwinweg 2, 2333 CR Leiden
  • Telefoonnummer: +31(0)71-7519600
  • E-mailadres: contact@naturalis.nl

Bereikbaarheid Naturalis

Naturalis kan ook prima met het openbaar vervoer worden bereikt, het is namelijk niet ver van het NS-treinstation Leiden Centraal gelegen (10 minuten lopen). Parkeren bij Naturalis is niet altijd even eenvoudig, er is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen bij het museum. Je betaalt hier € 5,- per parkeerticket. In de nabije omgeving zijn nog wel andere grotere parkeergarages te vinden.