Sinterklaasjournaal

Last update: 23-09-2019

Een van de bekendste televisieprogramma’s in de Sinterklaasperiode is het Sinterklaasjournaal. Geheel in de wijze als een echt journaal brengt dit programma dagelijks in circa tien minuten het laatste nieuws over de Sint en zijn Pieten. Iedere dag weer beleven de Sint en zijn Pieten avonturen en moeten ze problemen overwinnen met als doel het bezorgen van de cadeautjes op 5 december. Kom alles te weten over Sinterklaasjournaal 2019 waaronder informatie over de uitzendingen, herhalingen, duur van de uitzendingen, presentatie, tijden en datums.

Sinterklaasjournaal (NPO 3)

In de maanden november en december zitten honderdduizenden kinderen iedere dag aan de buis gekluisterd tijdens het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op NPO 3 (Zapp). Tijdens het Sinterklaasjournaal wordt je exact op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes rondom de voorbereidingen op Pakjesavond. Zoals ieder jaar loopt het nooit op rolletjes en overkomen de Sint en zijn Pieten weer tal van onvoorziene zaken. Het Sinterklaasjournaal laat op een leuke en verhalende wijze deze ontwikkelingen dagelijks zien. Ook wordt dagelijks een weerbericht  uitgezonden, als ware het een echt journaal.

Uitzendingen 2019

De eerste uitzending in 2019 zal vermoedelijk plaatsvinden op 11 november 2019 om 18.00 uur. Dit is enkele dagen voor de intocht van de Sint. De laatste uitzending zal op Sinterklaasavond (5 december zijn) wanneer het jaaroverzicht wordt uitgezonden. De uitzendtijden zullen dagelijks als volgt zijn:

  • Maandag: 18.00 uur
  • Dinsdag: 18.00 uur
  • Woensdag: 18.00 uur
  • Donderdag: 18.00 uur
  • Vrijdag: 18.00 uur
  • Zaterdag: 18.00 uur
  • Zondag: 18.00 uur (weekoverzicht en eenmalig een marathonuitzending)

Duur uitzendingen

Dagelijks beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur en ze duren ongeveer 10 minuten per aflevering. De marathonuitzending en het jaaroverzicht duren tussen de 45 en 60 minuten.

Herhalingen

Als je het Sinterklaasjournaal hebt gemist hoef je niet te wanhopen. De dag erna wordt het Sinterklaasjournaal namelijk meerdere malen herhaald op NPO Zapp op 3. Ook via het themakanaal NPO Zappelin Xtra zijn de herhalingen terug te zien. Tenslotte is het mogelijk om het Sinterklaasjournaal terug te zien via Uitzending gemist.

Presentatie Sinterklaasjournaal

Al sinds lange tijd wordt het Sinterklaasjournaal gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Ook in 2019 neemt ze de presentatie van het Sinterklaasjournaal voor haar rekening. Ook zal Jeroen Kramer weer aanwezig zijn als presentator. Ook de rollen van de Sint en Pieten worden vertolkt door bekende Nederlanders als Stefan de Walle, Bob Fosko, Maarten Wansink en Dick van den Toorn.

Landelijke intocht Sinterklaas

Op 16 november 2019 is de landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn. Van dit evenement wordt door NPO3 uitgebreid live verslag gedaan. De live televisie-uitzending start om 12.00 uur. Zapp organiseert tevens nog het befaamde Zapp Sinterklaasfeest.