Home » Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal 2017: uitzendingen en tijden

c2141715fccd44aaa0349de3788b7803.jpg

Nog geen informatie over 2017 bekend, onderstaand volgt de informatie van de vorige editie.

Een van de bekendste televisieprogramma’s in de Sinterklaasperiode is het Sinterklaasjournaal. Geheel in de wijze als een echt journaal brengt dit programma dagelijks in circa tien minuten het laatste nieuws over de Sint en zijn Pieten. Iedere dag weer beleven de Sint en zijn Pieten avonturen en moeten ze problemen overwinnen met als doel het bezorgen van de cadeautjes op 5 december. Kom alles te weten over Sinterklaasjournaal 2016 waaronder informatie over de uitzendingen, herhalingen, duur van de uitzendingen, presentatie, tijden en datums.

Sinterklaasjournaal

In de maanden november en december zitten honderdduizenden kinderen iedere dag aan de buis gekluisterd tijdens het Sinterklaasjournaal. Tijdens het Sinterklaasjournaal wordt je exact op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes rondom de voorbereidingen op Pakjesavond. Zoals ieder jaar loopt het nooit op rolletjes en overkomen de Sint en zijn Pieten weer tal van onvoorziene zaken. Het Sinterklaasjournaal laat op een leuke en verhalende wijze deze ontwikkelingen dagelijks zien. Ook wordt dagelijks een weerbericht  uitgezonden, als ware het een echt journaal.

Uitzendingen 2016

Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op NPO 3 (Zapp). De eerste uitzending is op woensdag 9 november 2016 om 18.00 uur. De laatste uitzending zal op Sinterklaasavond (5 december zijn) wanneer het jaaroverzicht wordt uitgezonden. De uitzendtijden zullen dagelijks als volgt zijn:

  • Maandag: 18.00 uur
  • Dinsdag: 18.00 uur
  • Woensdag: 18.00 uur
  • Donderdag: 18.00 uur
  • Vrijdag: 18.00 uur
  • Zaterdag: 18.00 uur
  • Zondag: 18.00 uur (weekoverzicht en eenmalig een marathonuitzending)

Duur uitzendingen

Dagelijks beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur en ze duren ongeveer tien minuten per aflevering. De marathonuitzending en het jaaroverzicht duren tussen de 45 en 60 minuten.

Herhalingen

Als je het Sinterklaasjournaal hebt gemist hoef je niet te wanhopen. De dag erna wordt het Sinterklaasjournaal namelijk meerdere malen herhaald op NPO Zapp op 3. Ook via het themakanaal NPO Zappelin Xtra zijn de herhalingen terug te zien. Tenslotte is het mogelijk om het Sinterklaasjournaal terug te zien via Uitzending gemist.

Presentatie Sinterklaasjournaal

Al sinds lange tijd wordt het Sinterklaasjournaal gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het is momenteel nog onbekend of ze ook in 2016 de presentatie van het Sinterklaasjournaal voor haar rekening zal nemen. Waarschijnlijk zullen ook Jeroen Kramer en Dolores Leeuwin weer aanwezig zijn. Ook de rollen van de Sint en Pieten worden vertolkt door bekende Nederlanders als Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer, Stefan de Walle, enzovoorts.

Landelijke intocht Sinterklaas

Hoewel niet direct behorend tot de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal wordt er op NPO4 ook uitgebreid live verslag gedaan van de Landelijke intocht van Sinterklaas. Zapp organiseert tevens nog het befaamde Zapp Sinterklaasfeest.

Direct naar: