Home » Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal 2017

Een van de bekendste televisieprogramma’s in de Sinterklaasperiode is het Sinterklaasjournaal. Geheel in de wijze als een echt journaal brengt dit programma dagelijks in circa tien minuten het laatste nieuws over de Sint en zijn Pieten. Iedere dag weer beleven de Sint en zijn Pieten avonturen en moeten ze problemen overwinnen met als doel het bezorgen van de cadeautjes op 5 december. Kom alles te weten over Sinterklaasjournaal 2017 waaronder informatie over de uitzendingen, herhalingen, duur van de uitzendingen, presentatie, tijden en datums.

Sinterklaasjournaal (NPO 3)

In de maanden november en december zitten honderdduizenden kinderen iedere dag aan de buis gekluisterd tijdens het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op NPO 3 (Zapp). Tijdens het Sinterklaasjournaal wordt je exact op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes rondom de voorbereidingen op Pakjesavond. Zoals ieder jaar loopt het nooit op rolletjes en overkomen de Sint en zijn Pieten weer tal van onvoorziene zaken. Het Sinterklaasjournaal laat op een leuke en verhalende wijze deze ontwikkelingen dagelijks zien. Ook wordt dagelijks een weerbericht  uitgezonden, als ware het een echt journaal.

Uitzendingen 2017

Het is momenteel nog onbekend wanneer de eerste uitzending in 2017 zal plaatsvinden. De laatste uitzending zal op Sinterklaasavond (5 december zijn) wanneer het jaaroverzicht wordt uitgezonden. De uitzendtijden zullen dagelijks als volgt zijn:

  • Maandag: 18.00 uur
  • Dinsdag: 18.00 uur
  • Woensdag: 18.00 uur
  • Donderdag: 18.00 uur
  • Vrijdag: 18.00 uur
  • Zaterdag: 18.00 uur
  • Zondag: 18.00 uur (weekoverzicht en eenmalig een marathonuitzending)
70e6e152ff1348d8bac1e79886ce3299.png

Duur uitzendingen

Dagelijks beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur en ze duren ongeveer tien minuten per aflevering. De marathonuitzending en het jaaroverzicht duren tussen de 45 en 60 minuten.

Herhalingen

Als je het Sinterklaasjournaal hebt gemist hoef je niet te wanhopen. De dag erna wordt het Sinterklaasjournaal namelijk meerdere malen herhaald op NPO Zapp op 3. Ook via het themakanaal NPO Zappelin Xtra zijn de herhalingen terug te zien. Tenslotte is het mogelijk om het Sinterklaasjournaal terug te zien via Uitzending gemist.

Presentatie Sinterklaasjournaal

Al sinds lange tijd wordt het Sinterklaasjournaal gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het is momenteel nog onbekend of ze ook in 2017 de presentatie van het Sinterklaasjournaal voor haar rekening zal nemen. Waarschijnlijk zal ook Jeroen Kramer weer aanwezig zijn als presentator. Ook de rollen van de Sint en Pieten worden vertolkt door bekende Nederlanders als Stefan de Walle, Bob Fosko, Maarten Wansink en Dick van den Toorn.

Landelijke intocht Sinterklaas

Hoewel niet direct behorend tot de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal wordt er op NPO3 ook uitgebreid live verslag gedaan van de Landelijke intocht van Sinterklaas. Zapp organiseert tevens nog het befaamde Zapp Sinterklaasfeest.