Cyber Monday Sale

Last update: 19-02-2020

De maandag na Thanksgiving Day is het in de Verenigde Staten tijd voor Cyber Monday, de dag om online koopjes te shoppen bij een van de vele deelnemende webwinkels. Ook in Nederland en België is Cyber Monday aan een opmars bezig en doen er steeds meer webshops mee. Tijdens Cyber Monday shop je extra voordelig online en lopen de kortingen op tot wel 70%. Maar wanneer vindt Cyber Monday plaats en wat is de reden? Op welke datum valt Cyber Monday in 2020?

Cyber Monday 2020

In 2020 zal Cyber Monday plaatsvinden op maandag 30 november 2020. De meeste webwinkels hebben alleen op deze dag kortingsacties, maar er zijn er ook die meerdere dagen kortingen geven. En wat te denken van de webshops die beginnen met de uitverkoop op Black Friday en deze doortrekken tot en met Cyber Monday (vrijdag tot en met maandag).

Cyber Monday

Het fenomeen Cyber Monday is afkomstig uit de Verenigde Staten en betreft een uitverkoopdag speciaal voor online webwinkels. Tijdens deze dag geven webwinkels kortingen van tientallen procenten en oplopend tot wel 70%. Cyber Monday is nauw verbonden met Black Friday, wat de vrijdag voor Cyber Monday plaatsvindt. Waar Black Friday een evenement is dat vooral heel veel mensen naar (offline) winkels trekt, is Cyber Monday de digitale tegenhanger. Dus grote kortingen op online bestedingen. Cyber Monday valt altijd op de eerste maandag na Thanksgiving Day. Samen met Black Friday vormt het de officieuze start van het feestseizoen in de aanloop naar de Kerstdagen.

Nederland en België

Het evenement Cyber Monday is sterk aan het groeien in Nederland en België. Het begon een paar jaar geleden met enkele webwinkels die meededen aan de uitverkoop, maar ondertussen is het aantal snel gegroeid. Tot de deelnemers behoren enkele van de allergrootste webwinkels van de Lage Landen. De verwachting is dat Cyber Monday een ‘digitale feestdag’ is die niet meer zal verdwijnen en alleen maar zal doorgroeien. Voor webwinkeliers biedt het de kans om tientallen miljoenen extra omzet te genereren.

Kortingen

Zoals verteld mag je rekenen op online kortingen van zeker enkele tientallen procenten, waarbij de piek zal liggen op zelfs circa 70%. Wat helemaal mooi is aan Cyber Monday is dat het in alle soorten branches wordt georganiseerd. Het kan dus een veel groter iets worden dan bijvoorbeeld de zomersale en wintersale, aangezien die vooral beperkt blijft tot de modebranche. Cyber Monday is vooral zeer sterk in de elektronicabranche. Ben je op zoek naar een voordeliger televisie, tablet, wasmachine of mobiele telefoon? Tijdens Cyber Monday kan je echt een voordelig koopje scoren. Maar ook online mode en speelgoed zijn vaak zeer voordelig. Vaak wordt geabonneerd met de term Cyber Monday Deals.

Datum komende jaren

De dag dat Cyber Monday plaatsvindt is ieder jaar hetzelfde, namelijk de maandag na Thanksgiving Day. Daarom is nu al aan te geven voor de komende jaren op welke datum Cyber Monday valt:

  • 30 november 2020
  • 29 november 2021
  • 28 november 2022