Zomersale Mode 2020

Last update:274-01-2020

Het is ieder jaar de periode dat je modehart sneller begint te kloppen. De dagen zijn lang, het weer is mooi en het is zomersale! De zomersale is misschien nog wel bekender onder de naam zomeruitverkoop. De zomersale staat ieder jaar weer in het teken van megagrote kortingen op het zomerassortiment van modewinkels als Zara, Zalando, H&M, Mango, enzovoorts. Maar wanneer begint de zomersale precies? Is er een datum te hangen aan de start van de uitverkoop in 2020?

Zomersale

De zomersale is de periode in de modewereld wanneer de zomercollecties en -assortiment met korting worden verkocht. De reden waarom er kortingen worden gerekend heeft te maken met het feit dat de nieuwe collecties voor de herfst en winter in de winkels moeten komen liggen. Omdat mode niet bewaard kan worden tot het volgende jaar, opslag is namelijk duur en volgend jaar is de mode weer heel anders, worden de producten versneld verkocht om ruimte te maken in de schappen. Om snel te kunnen verkopen worden grote kortingen gegeven op de collecties. Mensen zijn namelijk eerder geneigd kleding te kopen wanneer deze een flink stuk minder dan normaal kosten.

Wanneer Zomersale 2020?

De zomersale vindt plaats op het moment dat de zomer nog in volle gang is, namelijk in de maanden juni en juli 2019. Dit komt doordat de meeste kopers rond deze tijd hun kledingaankopen al hebben gedaan. Toch is de zomer natuurlijk nog lang niet voorbij in juni en juli, dus je kunt nog een goede slag slaan met voordelige zomerkleding en zomerschoenen. In Nederland mag overigens iedere winkel zelf bepalen wanneer de uitverkoop daadwerkelijk van start gaat.

Welke winkels?

Bijna iedere modewinkel houdt wel enige vorm van uitverkoop in de zomerperiode. Het is voor veel modeketens een perfect marketinginstrument waarvoor veel klanten naar de winkel komen. Het is dus geen wonder dat winkels als H&M, Mango, Forever21, Monki, Omoda, Zalando en Zara enorme happenings maken van de zomeruitverkoop. Om geen aanbiedingen van je favoriete winkel te missen is het dus verstandig om in de gaten te houden wanneer de uitverkoop er precies begint. Bekijk het overzicht met startdatums van de zomersale 2019 per winkelketen.

Wanneer hoogste kortingen?

De zomersale is in feite een spel waarbij geduld hebben kan lonen. Let goed op het woordje 'kan', want teveel geduld kan op een deceptie uitlopen. Naarmate de zomersale vordert stijgen de kortingen steeds meer. Tegen het einde van de zomersale bedraagt de korting vaak rond de 70%. Het probleem is natuurlijk dat een mode item of kledingstuk op een gegeven moment is uitverkocht, je kunt dus niet te lang wachten. Vooral de meest gedragen kledingmaten (S, M en L) zijn als eerst uitverkocht. Te lang wachten is dus niet verstandig om te doen tijdens de zomersale.

Meer uitverkoop

Er zijn nog veel meer uitverkoopperiodes gedurende het jaar:

  • De tegenhanger van de zomersale is uiteraard de wintersale. Tijdens de wintersale worden op grote schaal enorme kortingen gegeven op winterkleding en wintermode
  • Steeds meer mensen kijken elk jaar uit naar de Black Friday Sale en Cyber Monday Sale

Zomersolden België en Duitsland

  • In België gelden andere regels voor de zomersale (solden genoemd). In België staan de datums namelijk bij voorbaat vast. Kom meer te weten over de Belgische Solden
  • Ook in Duitsland vindt ieder jaar uitverkoop van mode plaats