Wintersale Mode

December 2020 - Januari 2021

Het zijn de donkere dagen rondom Kerst en je bent eigenlijk wel toe aan het voorjaar. Maar niet voordat je eerst je garderobe helemaal hebt aangevuld met nieuwe mode en kleding! Het mag dan wel hartje winter zijn, de wintersale geeft je toch een warm gevoel. De wintersale is namelijk perfect voor het kopen van voordelige wintermode. Maar op welke dag begint de wintersale eigenlijk in 2020? En op welke datum in 2021 stopt de wintersale? En waar moet je op letten tijdens de winteruitverkoop?

Wintersale 2020 - 2021

De wintersale is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij je zeer voordelige kleding, schoenen en overige mode kunt kopen. Omdat de modecollecties vooruitlopen op de seizoenen komt de nieuwe collectie al enkele maanden voor het volgende seizoen in de winkels te liggen. Dit betekent dus ook dat de huidige wintercollectie al vroegtijdig vervangen moet worden. Om ruimte te maken voor de lente- en zomercollectie moet de wintercollectie al in de maanden december en januari plaats gaan maken. Om dit proces te bespoedigen worden kortingen uitgedeeld op de modeartikelen. Ook in 2020 / 2021 zal er weer wintersale plaatsvinden.

Wanneer wintersale?

Er is geen wetgeving die het moment van de wintersale reguleert. De wintersale heeft in Nederland daarom geen vaste datums, maar ieder jaar is de uitverkoop wel rond dezelfde periode. In de maanden december en januari organiseren de meeste modewinkels de wintersale. De begin- en einddatum kunnen dus variëren per winkelketen. 

Datum wintersale per modeketen

De startdatum van de wintersale is per winkelketen anders. Om niet mis te grijpen is het daarom zeer verstandig om goed in de gaten te houden wat de startdatum is van de wintersale van je favoriete winkel. We hebben voor diverse bekende winkelketens uitgezocht op welke datum de uitverkoop waarschijnlijk zal beginnen: 

Kortingen lopen op

Het leuke aan de wintersale is dat de prijzen steeds verder dalen. Waar aan het begin van de winteruitverkoop nog slechts kleine kortingen worden gegeven zoals 10 tot 20%, naderen de kortingen aan het einde van de wintersale de 70%. Het gevaar is natuurlijk wel dat een kledingstuk al is uitverkocht voordat het einde van de winteruitverkoop is bereikt. Profiteren van megakortingen is dus mogelijk, maar succes is niet gegarandeerd. Als je zonder twijfel een bepaald kledingstuk wilt hebben kan je dus beter niet wachten op de final sale maar al eerder toeslaan wanneer de korting bijvoorbeeld tussen de 30 en 50% ligt.

Zomersale

Een andere grote uitverkoopperiode is de zomersale waarbij de zomerkleding en zomermode worden verkocht met kortingen. De zomersale is de tegenhanger van de wintersale en vindt plaats in de maanden juni en juli ... lees verder

Black Friday

Relatief nieuw in Nederland is de Black Friday Sale welke telkens op de vrijdag na Thanksgiving Day plaatsvindt. Deze uitverkoopdag is na de wintersale en zomersale op weg om de derde sale van het jaar te worden qua populariteit. Kom meer te weten over de Black Friday Sale, de uitverkoop die overigens dus vlak voor de wintersale plaatsvindt.

Wintersolden België en Duitsland

  • Belgische shopaholics hebben het een stuk eenvoudiger, in België ligt de datum van de wintersale namelijk vast. Wanneer de Belgische wintersolden precies plaatsvindt lees je op deze pagina.
  • In Duitsland pakken ze het ook altijd groots aan tijdens de uitverkoop daar. Kom meer te weten over de Uitverkoop van mode in Duitsland.