Koopzegels Plus

Kosten en opbrengst

Last update: 19-01-2020

Door koopzegels te sparen van een supermarkt verdien je zonder daar moeite voor te hoeven doen simpel wat geld mee. Ook de bekende supermarktketen Plus geeft klanten de mogelijkheid om koopzegels te sparen. Koopzegels van Plus heten ook wel PLUSpunten en leveren al snel meerdere euro’s op bij een volle spaarkaart. Kom alles te weten over de koopzegels van Plus zoals wat ze kosten per koopzegel en wat de opbrengst is per volle spaarkaart.

Koopzegels Plus

Al vele tientallen jaren sparen honderdduizenden mensen koopzegels van supermarkten om op die manier wat extra geld te verdienen. Het is dan ook een zeer vrijblijvende manier van sparen omdat het altijd geld oplevert wanneer je een volle kaart hebt gespaard. Het leuke is dat wanneer je Plus koopzegels spaart je meer overhoudt dan wanneer je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening zou zetten. De koopzegels van Plus worden ook wel PLUSpunten genoemd en hebben van alle koopzegels de hoogste rente.

Koopzegels kopen

Een koopzegel van Plus (PLUSpunt zegel) kan je bijkopen bij iedere euro boodschappen die je doet bij een supermarkt van Plus. Je betaalt per zegel € 0,02 bij waarna je een volle spaarkaart hebt bij 200 koopzegels. Een vol spaarboekje kost je dus € 4,- en heb je al wanneer je voor € 200,- boodschappen hebt gedaan.

Opbrengst koopzegels

Tot het moment dat je het volle spaarboekje inlevert kost het sparen van koopzegels dus nog geld. Maar het inwisselen van een vol spaarboekje levert geld op, maar liefst € 6,-. Dat betekent dus een winst van € 2,- per vol spaarboekje met PLUSpunten. Een vol spaarboekje kan worden ingeleverd bij iedere Plus supermarkt wanneer de kaart is voorzien van naam en adres.

Rente

Maar kan je het geld niet beter gewoon op een spaarrekening zetten vraag je jezelf misschien wel af. In het geval van koopzegels van Plus is dat zeer zeker niet het geval. Dankzij de € 2,- winst pak je namelijk een rente van maar liefst 50%.

Maximale opbrengst

Met zo’n hoge rente zou je het liefst natuurlijk al je geld omzetten in koopzegels van Plus. Helaas kan je nooit meer zegels sparen dan het aantal euro’s dat je uitgeeft aan boodschappen. Je kunt dus maximaal € 2,- verdienen per € 200,- boodschappen die je doet bij Plus. Maar als je het hele jaar door boodschappen doet bij Plus loopt het toch aardig op. Stel dat je voor € 6.000,- per jaar boodschappen doet bij Plus betekent dit dat je maar liefst € 60,- verdient.