Koopzegels Jumbo

Kosten en opbrengst

Last update: 19-01-2020

Ook supermarktketen Jumbo biedt de mogelijkheid aan om koopzegels te sparen. Koopzegels zijn een leuke en eenvoudige manier om extra inkomsten te verdienen. Je koopt wanneer je boodschappen doet koopzegels van Jumbo bij en bij een volle spaarkaart verkoop je ze weer voor een hoger bedrag. Het systeem van koopzegels sparen bestaat al tientallen jaren. Kom meer te weten over koopzegels van Jumbo waaronder informatie over de kosten per Jumbo koopzegel en de opbrengst per volle spaarkaart.

Koopzegels Jumbo

Honderdduizenden mensen sparen koopzegels of hebben deze ooit in het verleden gespaard. Koopzegels zijn dan ook een prima manier om eenvoudig en snel wat extra geld bij elkaar te sparen. Ook Jumbo biedt het sparen van koopzegels aan. Helaas zijn er wel steeds meer filialen van Jumbo waar geen koopzegels gekocht kunnen worden. Tevens heeft Jumbo al eens laten doorschemeren dat ze in de toekomst mogelijk willen afstappen van de mogelijkheid om koopzegels te sparen. Maar zo lang koopzegels sparen bij Jumbo nog gewoon mogelijk is, kan je met de koopzegels meer geld verdienen dan bijvoorbeeld met een normale spaarrekening.

Koopzegels kopen

Koopzegels van Jumbo kosten € 0,10 per stuk en zijn bij te kopen wanneer je boodschappen doet in een van de winkels van de supermarktketen. Je kunt 1 Jumbo koopzegel kopen per euro boodschappen die je er doet. Koop bijvoorbeeld voor € 15,- boodschappen en je kunt 15 koopzegels bijkopen voor een bedrag van € 15,-.

Opbrengst koopzegels

Misschien vraag je jezelf nu af wat precies het voordeel is van het bijkopen van koopzegels. De Jumbo koopzegels worden meer waard wanneer je een vol spaarboekje hebt. In een spaarboekje gaan 25 zegels. Een vol Jumbo koopzegelboekje levert € 26,- op terwijl deze maar € 25,- heeft gekost (250 x € 0,10). Je verdient dus eenvoudig € 1,- per vol spaarboekje.

Rente

Wanneer je berekent hoeveel rente het sparen van koopzegels oplevert zie je al snel dat dit interessanter is dan geld stallen op een spaarrekening. Een vol Jumbo spaarboekje betekent namelijk 4% rente.

Maximum opbrengst

Het is natuurlijk niet mogelijk om onbeperkt koopzegels te sparen, je kunt niet meer koopzegels kopen dan het aantal euro’s dat je uitgeeft aan boodschappen. Je verdient dus ook maximaal € 1,- per € 250,- aan boodschappen. Vooral wanneer je frequent boodschappen doet bij Jumbo lopen de verdiensten op, wie bijvoorbeeld voor € 5.000,- per jaar boodschappen bij Jumbo doet spaart twintig volle spaarkaarten bij elkaar en verdient dus € 20,-.

Kortingen Jumbo

Bij Jumbo hebben ze nog diverse andere kortingsacties waardoor je voordelig boodschappen kunt doen: