Koopzegels AH

Kosten en opbrengst

Last update: 19-01-2020

Een leuke manier om eenvoudig extra geld te verdienen is door koopzegels te sparen. Ook bij Albert Heijn, oftewel AH, is het mogelijk om koopzegels te sparen. Een volle spaarkaart levert al snel meerdere euro’s winst op zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Eigenlijk ben je dief van je eigen portemonnee als je niet meedoet aan het sparen van AH koopzegels. Kom meer te weten over wat AH koopzegels kosten en wat de opbrengst en winst zijn van een volle spaarkaart.

Koopzegels AH

Het principe van koopzegels bestaat al erg lang en vele duizenden mensen sparen op deze manier eenvoudig extra inkomsten. De koopzegels van Albert Heijn behoren tot de meest gespaarde van Nederland en leveren ook een prima geldbedrag op wanneer je een volle spaarkaart hebt. AH koopzegels zijn een interessante variant op een gewone spaarrekening en leveren een veel hogere rente op.

Koopzegels kopen

Als je boodschappen doet bij Albert Heijn kan je per bestede euro een AH zegel bijkopen. Een AH koopzegel kost € 0,10 per stuk. Koop je bijvoorbeeld voor € 132,- aan boodschappen dan kan je 132 zegels bijkopen voor in totaal € 13,20. De koopzegels van AH kan je bewaren in een spaarboekje. Een spaarboekje is vol wanneer je 490 zegels hebt gespaard. Dit betekent dus dat je voor € 49,- (490 x € 0,10) aan AH koopzegels hebt gekocht.

Opbrengst koopzegels

Wanneer je het volle spaarboekje weer inlevert bij Albert Heijn krijg je hier € 52,- opbrengst voor terug. Dat betekent een winst van € 3,- per volle spaarkaart.

Beter dan spaarrekening

Dat het sparen van koopzegels daadwerkelijk meer oplevert dan het stallen van geld op een spaarrekening blijkt wel als je uitrekent wat het spaarrente is. Door de waardevermeerdering van € 3,- krijg je op een volle AH koopzegel spaarkaart dus maar liefst 6,1% rente.

Maximale opbrengst

De remmende factor op het sparen van koopzegels is natuurlijk dat je niet onbeperkt geld mag inleggen, je kunt nooit meer koopzegels sparen dan het aantal euro boodschappen dat je doet. Voor Albert Heijn koopzegels geldt dus dat je € 3,- verdient per € 490,- boodschappen. Het levert vooral een flink geldbedrag op wanneer je regelmatig boodschappen doet bij Albert Heijn. Stel dat je per jaar voor € 4.900,- boodschappen doet bij Albert Heijn dan kan je in totaal tien volle spaarkaarten bijeen sparen met koopzegels en dus € 30,- verdienen.

Kortingen Albert Heijn

De AH koopzegels zijn niet de enige manier om geld te besparen of te verdienen bij Albert Heijn. Andere bekende kortingsacties zijn onder andere: