Koningsdag 2020

De nationale feestdag in Nederland is natuurlijk Koningsdag en vindt ieder jaar plaats op 27 april. Door het hele land heen vinden activiteiten plaats en genieten miljoenen mensen van een vrije dag. De Koninklijke familie bezoekt op Koningsdag ook een gemeente in Nederland waar er de hele dag festiviteiten zijn gepland. De Koninklijke familie bezoekt op Koningsdag 2020 de stad Maastricht. Kom alles te weten over Koningsdag 2020 zoals welke activiteiten er zoal worden georganiseerd.

Koningsdag: zaterdag 27 april 2020

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten die ieder jaar plaatsvindt op 27 april. Alleen wanneer 27 april op een zondag valt wordt het feest verzet naar de zaterdag ervoor. Voorheen was er natuurlijk Koninginnedag, elk jaar op 30 april, maar sinds de kroning van Koning Willem-Alexander is er nu dus Koningsdag. De eerstvolgende Koningsdag valt in 2020 op maandag 27 april, wat ook de verjaardag is van Koning Willem-Alexander. Ook de avond voorafgaand aan Koningsdag, ook wel Koningsnacht, is een avond vol festiviteiten in het hele land. Zo worden er bijvoorbeeld de lintjes uitgereikt, een Koninklijke onderscheiding voor Nederlanders die bijzondere verdiensten hebben gehad.

Maastricht gastheer 2020

Zoals gewoonlijk bezoekt de Koninklijke familie tijdens Koningsdag een stad of gemeente in Nederland. Vaak is dit een stad met een regionaal belang. In 2020 is het de eer aan de stad Maastricht om de Koning, Koningin, Prinsessen en andere leden van de Koninklijke familie te ontvangen. Op 27 april 2020 zal de stad bol staan van de activiteiten en zich van haar beste kant laten zien aan heel Nederland. 

Activiteiten in hele land

Heel Nederland kleurt oranje tijdens Koningsdag 2020. In zowat alle steden en dorpen worden er activiteiten georganiseerd zoals vrijmarkten en muziekoptredens. Het gros van de evenementen is zelfs gratis te bezoeken, wat het openbare karakter van deze nationale feestdag extra onderstreept. Vooral de binnenstad van Amsterdam is zeer druk bezocht ieder jaar tijdens Koningsdag. Enkele bekende en grote evenementen die in het land plaatsvinden zijn:

Oranje gekleed

Typerend aan Koningsdag is de oranje kleding die veel mensen dragen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de achternaam van de Koninklijke familie Van Oranje is. Het straatbeeld kleurt dus sterk oranje en overal zie je de Nederlandse vlag wapperen.