Kalender » Koningsdag

Koningsdag: donderdag 27 april 2017

cf44c93d0f164f0dacebe937b289e066.jpg

De nationale feestdag in Nederland is natuurlijk Koningsdag en vindt ieder jaar plaats op 27 april. Door het hele land heen vinden activiteiten plaats en genieten miljoenen mensen van een vrije dag. De Koninklijke familie bezoekt op Koningsdag ook een gemeente in Nederland waar er de hele dag festiviteiten zijn gepland. De Koninklijke familie bezoekt op Koningsdag 2017 de stad Tilburg. Kom alles te weten over Koningsdag zoals welke activiteiten er zoal worden georganiseerd.

Koningsdag 2017

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten die ieder jaar plaatsvindt op 27 april. Alleen wanneer 27 april op een zondag valt wordt het feest verzet naar zaterdag 26 april. Voorheen was er natuurlijk Koninginnedag, elk jaar op 30 april, maar sinds de kroning van Koning Willem-Alexander is er nu dus Koningsdag. Koningsdag 2017 valt op donderdag 27 april, wat ook de verjaardag is van Koning Willem-Alexander. Ook de avond voorafgaand aan Koningsdag, ook wel Koningsnacht, is een avond vol festiviteiten in het hele land. Zo worden er bijvoorbeeld de lintjes uitgereikt, een Koninklijke onderscheiding voor Nederlanders die bijzondere verdiensten hebben gehad.

Tilburg gastheer 2017

Zoals gewoonlijk bezoekt de Koninklijke familie tijdens Koningsdag een stad of gemeente in Nederland. Vaak is dit een stad met een regionaal belang. In 2017 is het de eer aan het Noord-Brabantse Tilburg om de Koning, Koningin, Prinsessen en andere leden van de Koninklijke familie te ontvangen. De hele stad Tilburg zal op 27 april 2017 bol staan van de activiteiten en zich van haar beste kant laten zien aan heel Nederland. De stad Tilburg is het best bereikbaar per trein, want grote delen van de binnenstad zullen zijn afgesloten voor verkeer en de binnenstad zal tevens erg druk bezocht zijn.

Activiteiten in hele land

Niet alleen in Tilburg is er dus genoeg te beleven, heel Nederland kleurt oranje tijdens Koningsdag 2017. In zowat alle steden en dorpen worden er activiteiten georganiseerd zoals vrijmarkten en muziekoptredens. Het gros van de evenementen is zelfs gratis te bezoeken, wat het openbare karakter van deze nationale feestdag extra onderstreept. Vooral de binnenstad van Amsterdam is zeer druk bezocht ieder jaar tijdens Koningsdag. Enkele bekende en grote evenementen die in het land plaatsvinden zijn:

Oranje gekleed

Typerend aan Koningsdag is de oranje kleding die veel mensen dragen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de achternaam van de Koninklijke familie Van Oranje is. Het straatbeeld kleurt dus sterk oranje en overal zie je de Nederlandse vlag wapperen.