Vaderdag

Alles over de feestdag voor Vaders

Vaderdag is een feestdag die in het leven is geroepen om alle vaders en het vaderschap te eren. In Nederland vindt Vaderdag ieder jaar plaats op de derde zondag van juni. Kinderen zetten alles op alles om hun vader op een leuke manier in het zonnetje te zetten. Dat betekent bijvoorbeeld het geven van cadeautjes, het maken van een tekening of kleurplaat, knutselwerkjes maken en een gedicht te schrijven. Maak Vaderdag een dag om niet te vergeten dankzij onze tips en ideeën voor kleurplaten en knutselwerkjes. Kom alles te weten over Vaderdag waaronder de datums de komende jaren en de geschiedenis van de feestdag.

Vaderdag 2020 en verder

Vaderdag vindt in Nederland telkens plaats op de derde zondag van de maand juni. De volgende editie vindt dus plaats op zondag 21 juni 2020. De datums van Vaderdag in de volgende jaren vind je in dit overzicht. Overigens vindt Vaderdag niet in alle landen op dezelfde datum plaats. In België is de tweede zondag van juni namelijk Vaderdag, terwijl ze in Duitsland bijvoorbeeld Hemelvaart aanhouden.

Vaderdag cadeau

Een leuk cadeau voor Vaderdag mag natuurlijk niet ontbreken, maar het vinden van een leuk en origineel cadeau valt niet altijd mee. Heb je een sportieve vader of houdt hij bijvoorbeeld van reizen? Een cadeau zoeken dat past bij zijn hobby’s is vaak een goed idee. 

Vaderdag kleurplaten

Kleine kinderen halen voor Vaderdag alles uit de kast om een mooie tekening te maken voor hun vader. Vaak maken ze hiervoor gebruik van een kleurplaat. Kijk op deze pagina om een leuke Vaderdag kleurplaat te vinden.

Vaderdag knutselen

Het knutselen van een mooi werkje is ook een echte Vaderdagtraditie. Van allerlei materialen worden de mooiste en origineelste creaties in elkaar geknutseld. Om je vader te verrassen kan je gebruik maken van de tips en voorbeelden die je vindt op deze pagina.

Vaderdag gedichten

Woordkunstenaars in de dop kunnen zich uitleven met het maken van een gedicht voor Vaderdag. Laat je creativiteit de vrije loop en rijm de woorden aan elkaar. Het voorlezen van het gedicht door vader is een van de hoogtepunten van de dag. Hoe je een leuk gedicht maakt en de perfecte rijmwoorden vindt lees je op deze pagina.

Geschiedenis Vaderdag

Heb je jezelf altijd al afgevraagd waar Vaderdag vandaan komt? Vaderdag in de huidige vorm bestaat nog niet zo heel lang, maar er is wel een flinke geschiedenis aan vooraf gegaan zoals je hier kunt lezen.