Home » Halloween 2017

Halloween: dinsdag 31 oktober 2017

halloweenico.png

De feestdag Halloween is bezig aan een sterke opmars in Nederland en België. Ondertussen doet een aanzienlijk deel van de bevolking mee aan een van de Halloween activiteiten of vinden er versieringen op en rond huis plaats. Maar wanneer is Halloween eigenlijk? Op welke datum en dag valt Halloween in 2017? Kom alles te weten over de datum en dag van Halloween 2017 inclusief leuke evenementen die worden georganiseerd.

Halloween datum 2017

Wanneer is Halloween in 2017 en de jaren erna? Ieder jaar valt Halloween op dezelfde datum, te weten 31 oktober. De volgende editie van Halloween vindt daarom plaats op dinsdag 31 oktober 2017. Ook de jaren erna is Halloween op 31 oktober, maar hierdoor valt deze griezelige feestdag wel op een andere weekdag:

  • 31 oktober 2017: dinsdag
  • 31 oktober 2018: woensdag
  • 31 oktober 2019: donderdag
  • 31 oktober 2020: zaterdag

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag die haar naam heeft afgeleid van Hallow-e’en, wat dan weer te maken heeft met All Hallows Eve. Halloween heeft een lange geschiedenis en een Keltische oorsprong. Toen veel Ieren en Schotten emigreerden naar de Verenigde Staten kreeg Halloween daar ook voet aan de grond. Tegenwoordig staat Halloween vooral in het teken van lekker griezelen, denk maar aan de Halloweenfeesten waar iedereen verkleed in enge kostuums naar toe gaat. Andere bekende uitingen van deze feestdag zijn de enge pompoen, versieringen aan huis en tuin en de griezelige sfeer die overal wordt opgeroepen.

Evenementen Halloween 2017

Het aantal evenementen dat op en rondom Halloween wordt georganiseerd neemt ieder jaar sterk toe. Vooral de grotere pretparken timmeren hard aan de weg en hebben speciale Halloween evenementen georganiseerd. Enkele leuke voorbeelden zijn:

Direct naar: