Halloween 2019

Last update: 10-04-2019

De feestdag Halloween is bezig aan een sterke opmars in Nederland en België. Ondertussen doet een aanzienlijk deel van de bevolking mee aan een van de Halloween activiteiten of vinden er versieringen op en rond huis plaats. Maar wanneer is Halloween eigenlijk? Op welke datum en dag valt Halloween in 2019? Kom alles te weten over de datum en dag van Halloween 2019 inclusief leuke evenementen die worden georganiseerd.

Halloween datum 2019

Wanneer is Halloween in 2019 en de jaren erna? Ieder jaar valt Halloween op dezelfde datum, te weten 31 oktober. De volgende editie van Halloween vindt daarom plaats op donderdag 31 oktober 2019. Ook de jaren erna is Halloween op 31 oktober, maar hierdoor valt deze griezelige feestdag wel op een andere weekdag:

  • Donderdag 31 oktober 2019
  • Zaterdag 31 oktober 2020
  • Zondag 31 oktober 2021
  • Maandag 31 oktober 2022

Wat is Halloween?

Halloween is een feestdag die haar naam heeft afgeleid van Hallow-e’en, wat dan weer te maken heeft met All Hallows Eve. Halloween heeft een lange geschiedenis en een Keltische oorsprong. Toen veel Ieren en Schotten emigreerden naar de Verenigde Staten kreeg Halloween daar ook voet aan de grond. Tegenwoordig staat Halloween vooral in het teken van lekker griezelen, denk maar aan de Halloweenfeesten waar iedereen verkleed in enge kostuums naar toe gaat. Andere bekende uitingen van deze feestdag zijn de enge pompoen, versieringen aan huis en tuin en de griezelige sfeer die overal wordt opgeroepen.

Evenementen Halloween 2019

Het aantal evenementen dat op en rondom Halloween wordt georganiseerd neemt ieder jaar sterk toe. Vooral de grotere pretparken timmeren hard aan de weg en hebben speciale Halloween evenementen georganiseerd. Enkele leuke voorbeelden zijn: