Hema treinkaartjes 2020

Last update: 27-01-2020

Met de treinkaartjes van Hema kan je een hele dag voordelig reizen met de trein door Nederland en soms ook België. De Hema treinkaartjes actie vindt meerdere malen per jaar plaats, dus je hebt ook regelmatig kans om te profiteren van deze kortingsactie. Per periode zijn de Hema treinkaartjes te koop gedurende een beperkt aantal dagen en op is op. Zorg dus dat je er tijdig bij bent en kom alvast te weten wanneer je voordelige treinkaartjes bij Hema kunt kopen in 2020, waar ze te koop zijn, wat de kosten zijn en wanneer ze gebruikt kunnen worden. 

Hema treinkaartjes

Hema treinkaartjes zijn een van de meest geliefde kortingsacties van Nederland als het aankomt op voordelig reizen met de trein. Meerdere winkelketens organiseren dergelijke kortingsacties, maar de Hema treinkaartjes behoren tot de meest populaire. Ieder jaar weer profiteren tienduizenden mensen van de lage kosten voor een treinticket. Voor een vast bedrag kan je een hele dag treinen in heel Nederland. Ook is reizen per trein door België geen uitzondering. Meerdere keren per jaar bestaat de mogelijkheid Hema treinkaarten te kopen.

Datum Hema Treinkaartjes 2020

Hema maakt pas kort voordat de kortingsacties van start gaan reclame voor de treinkaartjes. Mensen weten dus pas kort voor het ingaan van de kortingsactie dat deze begint. Maar door de laatste jaren de startdatums goed in de gaten te houden is het mogelijk om te bepalen wanneer er weer Hema Treinkaartjes met korting te koop zijn. De lengte van de Hema treinkaartjes actie varieert tussen de 1,5 tot 3 weken per editie. In 2020 zijn de datums als volgt:

  • 27 april - 17 mei 2020 (niet bevestigd)
  • 12 - 25 oktober 2020 (niet bevestigd)

Kosten

De kosten voor de Hema treinkaartjes varieerden de laatste edities tussen de € 17,50 en € 19,- per ticket. De wat duurdere treinkaartjes (€ 19,-) waren bijvoorbeeld kortingsacties waarbij je ook koffie en gebak kreeg of waarbij je ook in België met de trein kon reizen. Bestaat je reisgezelschap ook uit kinderen? Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis en kinderen tussen de vier en twaalf jaar reizen nog voordeliger met een Railrunner ticket. Bij sommige Hema treinkaartacties mag je zelfs sowieso twee kinderen gratis meenemen.

Winkels en online

De Hema treinkaartjes kunnen wanneer de actie van start is gegaan worden gekocht in de filialen van Hema en via de website van Hema. Bij Hema winkels op het station zijn er geen treinkaartjes te koop.

Gebruiken treinkaartjes

Hema treinkaartjes zijn uiteraard te besteden op trajecten van de Nederlandse Spoorwegen. Maar ook bij andere openbaar vervoer maatschappijen zoals Arriva, Syntus of Veolia is een Hema treinkaartje geldig. Een maatschappij als Thalys is dan weer uitgesloten van deelname. Elke Hema treinkaarten actie gaat gepaard met een periode waarbinnen het ticket gebruikt moet worden. Hier gelden weinig restricties voor, hoewel doordeweeks reizen voor 9.00  uur soms is uitgesloten.