Media Markt BTW Actie België 2020

Last update: 12-07-2019

Niet alleen in Nederland kan geprofiteerd worden van de BTW actie van Media Markt, ook in België is er een soortgelijke actie. In België vindt de Media Markt BTW actie niet gelijktijdig plaats met de Nederlandse actie. De Belgische Media Markt BTW actie heeft als voordeel dat diverse artikelen die in Nederland zijn uitgesloten van deelname, daar wel met korting gekocht kunnen worden. Onder andere Apple doet meestal mee aan de Media Markt BTW actie in België. Kom meer te weten over de BTW actie van Media Markt in 2020 zoals startdatum en producten.

Media Markt BTW Actie

De Media Markt BTW actie is uitgegroeid tot zo ongeveer de meest populaire kortingsactie en vele duizenden elektronica liefhebbers kijken dan ook vol verwachting uit naar de start ervan. De korting die je krijgt tijdens de BTW actie is dan ook niet mis en bedraagt 17,4%. Je zou zeggen dat de korting 21% zou zijn, omdat de BTW wordt kwijtgescholden. Het verschil komt doordat de BTW er anders bovenop zou komen, terwijl nu de korting wordt berekend door terug te rekenen. Hoe dan ook, je bespaart enorm veel geld op je aankopen.

Ook online kopen

De Media Markt BTW actie is van toepassingen op alle Belgische filialen van de elektronicaketen. Wanneer je liever online je producten koopt hoef je niet te treuren, de artikelen in de webshop zijn ook enorm afgeprijsd en hanteren dezelfde korting tijdens de Media Markt BTW Actie. 

Datum BTW Actie 2020

Het is ieder jaar een geheim wanneer de Media Markt BTW actie exact van start gaat in België. Media Markt zal pas kort voordat de actie begint duidelijkheid geen over de start ervan. De volgende Media Markt BTW actie in België zal plaatsvinden van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart 2020. Mogelijk begint de actie nog wat later en duurt deze van woensdag 4 tot en met zondag 8 maart 2020.

Rekenvoorbeeld

Dat je veel kunt besparen tijdens de Media Markt BTW actie blijkt wel uit het rekenvoorbeeld waarbij we een laptop kopen van normaliter € 605,-. Tijdens de BTW actie van Media Markt betaal je namelijk slechts € 500,-. Hoe duurder het product, hoe meer euro’s je bespaart! Ieder jaar is er wat commotie doordat er berichten komen over plotse prijsverhogingen van Media Markt vlak voordat de BTW actie van start gaat. Dit heeft echter niks te maken met de BTW actie, maar gewoon met het prijsbeleid van Media Markt. De elektronicaketen volgt namelijk continu alle prijzen van de concurrentie en verhoogt en verlaagt de prijzen dus het hele jaar door. Hierdoor kan het zijn dat sommige producten toevallig in prijs stijgen voordat de BTW Actie begint. Maar ook prijsdalingen komen veelvuldig voor.

Merken en producten

In België is de Media Markt BTW Actie van toepassing op zowat alle artikelen uit het assortiment. Een twintigtal productgroepen is uitgesloten van deze kortingsactie. Overigens zijn de producten van Apple in de meeste gevallen wel afgeprijsd. Dit is best uitzonderlijk, want in Nederland geldt de Media Markt BTW actie bijvoorbeeld over het algemeen niet voor de producten van Apple. Wel geldt in België meestal de voorwaarde dat je niet meer dan twee stuks mag kopen van één product.