Moederdag Cadeau

15 originele cadeautips

Moederdag is niet compleet zonder een leuk cadeautje voor de moeder. Het hoeft niet eens een heel groot cadeau te zijn, maar met helemaal lege handen aankomen is natuurlijk een gemiste kans om je moeder echt te verrassen. Maar wat zijn leuke cadeaus om te geven met Moederdag? Onderstaand zijn de beste en leukste ideeën verzameld waarmee je een leuk, origineel en voordelig Moederdagcadeau kunt kopen. In totaal geven we je 15 tips.

Tip 1: Moederdagcadeau voor de sterke neus

Een cadeau dat altijd van pas komt is een lekker geurtje. Er zijn wel duizenden geuren, dus misschien is kiezen niet eenvoudig. Bepaal eerst je budget, daarmee sluit je al een groot deel van de geuren uit aangezien geurtjes te koop zijn tussen een bedrag van circa € 5,- en € 250,-. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een geurengeschenkpakket te kopen. Deze pakketten zijn al mooi vormgegeven en zien er echt uit als een geweldig cadeau.

Tip 2: Moederdagcadeau voor de zorgzame moeder

Je kent het wel, het badkamerkastje staat helemaal vol met zalfjes, crèmepjes, lotions en andere lichaamsverzorgende producten. Dit type producten is dan ook perfect om cadeau te geven met Moederdag. Of het nu voor lichaam, haar, gezicht, mond, handen of voeten is; vrouwen zijn er blij mee. Je kunt natuurlijk een los product kopen, maar ook leuk zijn de geschenksets. We hebben in onze webwinkel honderden verzorgende producten voor Moederdag en de prijs varieert van enkele euro’s tot tientallen euro’s per product.

Tip 3: Het blingbling Moederdagcadeau

‘Diamonds are a girl’s best friend’ zong Marilyn Monroe ooit. Nu zijn echte diamanten wat duur om cadeau te geven voor Moederdag, maar er zijn ook genoeg andere sieraden die leuk zijn om te geven. In onze Moederdag webshop vind je sieraden van allerlei soorten materialen, variërend van kunststof tot goud en van zilver tot roestvrij staal. Qua kosten kan je het zo gek maken als je wilt, maar prachtige sieraden zijn al te koop vanaf slechts enkele euro’s. 

Tip 4: Opgemaakt Moederdagcadeau

Make-up komt altijd van pas, dus het is een perfect cadeau voor Moederdag. De meeste vrouwen en moeders dragen wel een soort make-up. Met een beetje make-up op kan je bepaalde trekken accentueren, verbloemen of gewoon verfraaien. De meeste make-up, oftewel cosmetica, is er voor het gezicht, maar ook voor andere lichaamsdelen (denk aan nagellak) zijn er voldoende producten.

Tip 5: Moederdagcadeau voor de tassenfreak

Vrouwen hebben nooit genoeg tassen in huis, liefst hebben ze verschillende soorten tassen zodat ze kunnen combineren met de outfit. Een leren handtas valt altijd wel in de smaak en is daarom een goed Moederdagcadeau. Je moet toch ergens je telefoon, make-up, kauwgom en autosleutels in kwijt. En wat te denken van een fraaie portemonnee? 

Tip 6: Moederdagcadeau door de maag

Gezellig tafelen met het hele gezin of met vriendinnen is iets wat moeders erg graag doen. Je kunt je moeder niet gelukkiger maken dan met fraai tafelservies, een leuk gedecoreerde mok, nieuwe borden of koffie- en thee accessoires. 

Tip 7: Moederdagcadeau voor relaxte moeders

Het hele jaar door staat je moeder klaar voor je en nooit zal ze hierover klagen. Om je moeder eens rust en ontspanning te geven zijn een sauna en wellness cadeau ideaal. Van massageproducten tot heerlijke aroma’s en homeopatische middelen tot wellnessproducten; het is een heerlijk cadeau.

Tip 8: Moederdagcadeau voor de geletterde moeder

Als je moeder houdt van het lezen van een boek is het een ideaal cadeau om met Moederdag aan haar te geven. 

Tip 9: Moederdagcadeau voor zingende nachtegaaltjes

Een lekker muziekje in de auto of thuis is natuurlijk nooit verkeerd. Iedereen houdt wel van muziek, maar van welk muziekgenre houdt je moeder? Popmuziek, rock, r&b, jazz of dance? 

Tip 10: Moederdagcadeau voor moeders 'in de luiers'

Heb je nog kleine broertjes of zusjes en zit je moeder dus nog ‘in de luiers’? Of is je moeder onlangs grootmoeder geworden? In dat geval passen baby- of kinderproducten ongetwijfeld goed bij deze fase in haar leven. 

Tip 11: Moederdagcadeau voor het zonnige type

Moederdag valt ieder jaar in mei en dat betekent dat de zomer weer voor de deur staat. Het meest zomerse mode item en gebruiksvoorwerp is natuurlijk de zonnebril. Koop voor je moeder een fraaie zonnebril en ongetwijfeld zal deze zeer in de smaak vallen. 

Tip 12: Moederdagcadeau voor de ondernemende moeder

Sommige moeders zijn absoluut niet materialistisch ingesteld en je maakt ze dan ook niet echt blij met een cadeau. Maar met lege handen aankomen wil je ook niet. Neem dit type moeder dan een dagje mee naar een evenement, beurs of festival in Nederland. Er zijn er honderden! Op deze pagina vind je een activiteitenkalender waarin de leukste, grootste en beste evenementen van ons land zijn vermeld.

Tip 13: Moederdagcadeau voor het fleurige type

Het meest bekende Moederdag cadeau zijn natuurlijk bloemen. Een bosje bloemen doet het altijd goed bij moeders en ze passen bij het vrolijke karakter van de dag. Helaas is niet van iedereen zijn of haar moeder nog in leven. In dat geval kan het brengen van een bosje bloemen naar het graf van de moeder ook een goede optie zijn. Ook van oudsher horen bloemen al bij Moederdag. In vroegere tijden waren het anjers die werden gegeven aan moeders of op het graf van overleden moeders werden gelegd.

Tip 14: Moederdagcadeau via de brievenbus

Een leuk en lief kaartje is ook een veel terugkerend cadeau voor Moederdag. Koop een kaartje in de winkel en schrijf er wat leuks op. In deze digitale tijden zijn er ook bedrijven zoals Hallmark of Greetz waarbij je online je kaart kunt creëren, samenstellen en kunt voorzien van teksten.

Tip 15: Een cadeaubon voor Moederdag

Het kan natuurlijk zijn dat je er echt niet uitkomt wat te geven. Een laatste redmiddel is natuurlijk om een cadeaubon te geven. Er zijn honderden soorten varianten. Denk maar aan de Fashioncheque, de H&M cadeaukaart, de Dinerbon, een Museumjaarkaart, enzovoorts.