Moederdag: verras je moeder met een kleurplaat

Een kleurplaat is natuurlijk het Moederdag cadeau bij uitstek. Veel kinderen maken thuis, op school of op de kinderopvang een mooie kleurplaat voor mama. Met een kleurplaat kunnen kinderen ook hun hele fantasie en inspiratie kwijt om zodoende een prachtige tekening te maken. Een kleurplaat zal uiteraard goed in de smaak vallen van de moeder. Onderstaand vind je tips over het maken van een mooie kleurplaat en vind je leuke voorbeelden van kleurplaten.

Kleurplaten zoeken

Dankzij de komst van internet is het vinden van een geschikte kleurplaat voor Moederdag geen enkel probleem meer. Google is een goede hulp in je zoektocht. Je typt gewoon in ‘Moederdag kleurplaat’ en de websites en voorbeelden vliegen je om de oren. Je kunt nog specifieker zoeken door de zoekterm wat uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan ‘kleurplaat moederdag shoppen’ of ‘kleurplaat moederdag ontbijt’ of ‘kleurplaat moederdag Woezel en Pip’. Vraag jezelf af waar je moeder van houdt en zoek de perfecte kleurplaat. Diverse Moederdag kleurplaten vind je eenvoudig via Google Afbeeldingen, hier hebben we honderden kleurplaten op een rij gezet.

Kleuren maar

Als je eenmaal de kleurplaat hebt uitgekozen kan het kleuren en tekenen beginnen. Een leuke tip is om de kleuren te gebruiken waarvan je moeder houdt, het wordt namelijk haar tekening. Vrolijke kleuren zullen het altijd goed doen aangezien Moederdag een vrolijke dag is. Kleur naar hartenlust met stiften, potloden, krijtjes of met verf (of misschien wel allemaal).

Zelf tekening maken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een tekening te maken (in plaats van een kleurplaat). Neem een vel papier en teken dat wat in je opkomt. Erg origineel en zeer goed voor de creativiteit.