Leuke knutselwerkjes voor Moederdag

Het is een ware traditie dat kinderen, en dan vooral jonge kinderen, iets leuks in elkaar knutselen voor Moederdag. Het maken van knutselwerkjes kan natuurlijk thuis maar ook op school in klassenverband. Hoe zorg je er nu voor dat je een echt origineel knutselwerk fabriceert waarmee je je mama echt kunt verrassen. Maak gebruik van onze tips en links naar voorbeeld van originele en leuke knutselwerkjes.

Knutselen

Kinderen houden van knutselen en zijn vaak erg fantasierijk. Dus wat is er nou leuker om ze lekker te laten knippen, plakken, verven en creatief zijn voor het goede doel? Dat goede doel is natuurlijk Moederdag, want moeders vinden een zelfgemaakt knutselwerkje vaak echt leuk om te krijgen. Het komt namelijk uit het hart en er is persoonlijke moeite ingestoken. Kortom een knutselwerk hoort er gewoon bij.

Stappenplan

Je wilt natuurlijk dat je iets in elkaar knutselt wat echt bij je mama past. Volg daarom deze stappen op en maak van je Moederdag knutselwerk een groot succes:

  • Bepaal of je alleen iets wilt knutselen of samen met bijvoorbeeld broer(s) en zus(sen)
  • Bedenk waar je moeder van houdt, wat zijn haar hobby’s
  • Wat vind je zelf leuk? Misschien zijn er raakvlakken tussen jouw hobby’s en die van je moeder
  • Doe inspiratie op via internet. Bezoek bijvoorbeeld speciale knutselwebsites met leuke ideeën voor Moederdag. Een goede site om dit te doen is bijvoorbeeld Pinterest 
  • Bepaal of je alle materialen in huis hebt voor het maken van je super originele Moederdag knutselwerk. Schakel eventueel de hulp in van je vader of ander familielid om in de winkel ontbrekende materialen te kopen. Winkels zoals Action of Kruidvat zijn ideaal om leuke spulletjes te kopen

Ideeën

De mogelijkheden zijn eindeloos en reiken zover als je fantasie gaat. Misschien is het wel leuk om een oorkonde te maken voor de liefste mama? Een leuke website met goede en zeer originele ideeën is die van Knutselidee. Ze bieden tientallen inventieve voorbeelden van knutselwerkjes aan. Per knutselwerk is meestal een uitleg gegeven inclusief foto’s hoe het te maken. Sommige knutselwerken zijn best ingewikkeld, dus hulp kan nodig zijn. Het voordeel is wel dat je echt iets hebt gemaakt waarvan je moeder versteld zal staan. Succes!

Voorbeelden

De leukste knutselwerkjes vind je dus eenvoudig op internet en op de website die we eerder hebben vermeld op deze pagina. Een greep uit diverse leuke knutselwerkjes: