Activiteiten Eindhoven

Evenementenkalender

Ook in het zuiden van Nederland kunnen mensen zich verlekkeren aan een rijk gevulde evenementenkalender. Vooral in Eindhoven staan er diverse juweeltjes op de agenda. Of het nu op het gebied is van cultuur, muziek, sport of kunst; in Eindhoven beleef je het. Iedere dag weer vinden er verschillende activiteiten plaats. Kom te weten wat de krenten in de pap zijn en kom te weten waar je een overzicht vindt met alle activiteiten.

Evenementenkalender

Onderstaand volgen enkele van de meest bijzondere evenementen van Eindhoven, maar vaak zijn het juist de kleinere evenement en activiteiten die het leukst zijn. Ieder jaar weer zijn er honderden evenementen het benoemen waard in Eindhoven. Maar vind ze maar eens, probeer maar eens het overzicht te bewaren. Een heel prettige website die je hierbij helpt is de ‘Evenementenkalender Eindhoven’. 

Technologie en design

Eindhoven profileert zich zeer sterk op het gebied van design en technologie. Dit is niet onopgemerkt gebleven, de regio Eindhoven werd al eens benoemd tot Slimste regio ter Wereld. Ook op het gebied van evenementen zie je dit terugkomen. Zo zijn er baanbrekende evenementen als Glow en de Dutch Design Week. Glow Eindhoven is een evenement waar aan de hand van lichtprojectie de zintuigen worden geprikkeld: gebouwen en voorwerpen komen tot leven en wat je ziet is misschien wel niet wat je echt ziet. De Dutch Design Week brengt het beste samen op het gebied van design en technologie. Bezoekers kunnen zich vergapen aan prachtig vormgegeven, vernieuwende technologische snufjes.

Sport

Eindhoven heeft een zeer rijke sportgeschiedenis, niet voor niets komen zeer veel olympische medaillewinnaars uit Eindhoven en omstreken. Ook herbergt de vijfde stad van Nederland de voetbalclub PSV die regelmatig landskampioen zijn geworden. PSV-fans popelen dan ook iedere zomer om de open dag van PSV bij te wonen. Een ander bekend sportevenement is de marathon van Eindhoven.

Met de hele familie

Eindhoven is ook een stad waar je de Brabantse gemoedelijkheid kunt voelen. Dit uit zich in evenementen, activiteiten en festivals die geschikt zijn voor het hele gezin. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn Park Hilaria, de Lichtjesroute en de FeelGood Market.