Moederdag: 10 mei 2020

Moeders zijn bijzonder en om onze waardering te laten zien voor alle moeite en inzet die moeders iedere dag weer tonen is Moederdag een uitgelezen moment. Op Moederdag vieren we het moederschap en worden alle moeders eens extra in het zonnetje gezet. Natuurlijk met een ontbijtje op bed en misschien leuke cadeautjes. Maar hoe zorg je ervoor dat Moederdag 2020 extra bijzonder wordt en wat zijn leuke cadeautips?

Moederdag 2020

Moederdag wordt ieder jaar gevierd op de tweede zondag van de maand mei. Veel kinderen doen extra hun best om hun moeder te verrassen met leuke cadeautjes, een tekening of een lekker ontbijt op bed. Het fenomeen Moederdag is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, maar al langer worden moeders vereerd. Denk bijvoorbeeld maar aan de verering van Maria, de moeder van Jezus, binnen de katholieke kerk. De volgende Moederdag vindt plaats op zondag 10 mei 2020.

Tradities en gebruiken

Je moeder in het zonnetje zetten, wat betekent dat eigenlijk? Tijdens Moederdag worden er diverse gebruiken toegepast. Zo begint de dag bijvoorbeeld met een ontbijt op bed voor de moeder, die hierdoor wat langer kan uitslapen. Kleine kinderen hebben op de kinderopvang of op school vaak tekeningen of knutselwerkjes gemaakt die wordt overhandigd tijdens het ontbijt. Uiteraard wordt de moeder de hele dag ook ontzien wat betreft huishoudelijke taken. De vader of kinderen nemen deze taken op zich.

Cadeautips

Moederdag is ook een commercieel feest geworden. Dit betekent dat veel mensen op Moederdag cadeautjes geven aan de moeder. Bekend zijn natuurlijk de bos bloemen, maar er zijn nog veel meer leuke cadeaus die je kunt geven. Vraag jezelf af wat de hobby’s zijn van je moeder. Houdt ze bijvoorbeeld van shoppen? Dan is een Fashioncheque een leuk idee. Houdt ze van lekker eten? Misschien is een Dinercheque het overwegen waard.

Komende jaren

Zoals gezegd valt Moederdag ieder jaar op de tweede zondag van mei. Dat betekent dat Moederdag de komende jaren wordt georganiseerd op de volgende datums (allen zondagen):

  • 10 mei 2020
  • 9 mei 2021
  • 8 mei 2022
  • 14 mei 2023