Treinkaarten en kortingstickets

De trein is een perfect vervoersmiddel wanneer je een evenement of festival bezoekt. Je stapt vaak vlakbij het locatieterrein uit en je kunt op een veilige manier weer naar huis reizen. Sla alvast een eerste slag en koop je treintickets zo voordelig mogelijk in. Ook buitenlandse evenement bezoek je eenvoudig met voordelige treinreizen.

Kortingskaarten trein

Wanneer je binnen Nederland van A naar B reist met de trein koop je normaliter een treinticket aan de automaat op het treinstation van vertrek. Toch is het absoluut aan te raden om van tevoren eens te controleren of er kortingskaarten voor de trein te koop zijn. Diverse evenementen zetten speciale treinarrangementen op met de Nederlandse Spoorwegen waarbij je voor een kortingsbedrag een entreebewijs voor het evenement inclusief treinticket krijgt.

Kortingsacties

Diverse winkels verkopen voordeeltickets voor de trein. Enkele voorbeelden zijn:

Internationale treintickets

Een festival of evenement over de grens en toch met de trein willen gaan? Dat is geen probleem. Zo heeft de NS bijvoorbeeld NS International opgezet. En er zijn nog meer aanbieders actief op de internationale treinmarkt, denk aan B-Europe. Mensen denken dat een treinticket naar een buitenlandse stad erg duur is, maar de prijzen zijn tegenwoordig behoorlijk gunstig. Vooral wanneer je het afzet tegen benzine- en parkeerkosten is de trein absoluut een waardig alternatief. Je kunt je treintickets eenvoudig online zoeken.

Voordelen trein

De trein heeft legio voordelen, je hebt namelijk geen verkeersdrukte onderweg, je hoeft geen parkeerkosten te betalen en wanneer je een drankje wilt drinken hoef je jezelf geen zorgen te maken over wie moet terugrijden. De meeste evenementen worden dan ook georganiseerd in de nabijheid van een treinstation waarmee het reizen met het openbaar vervoer wordt aangemoedigd.