Activiteiten Rotterdam

Evenementenkalender

Rotterdam is de tweede stad van Nederland en is gelegen in het meest verstedelijkte gebied van ons land. Met zoveel mensen in de buurt is het niet verwonderlijk dat er in Rotterdam zeer veel activiteiten en evenementen op de agenda staan. De informatie op internet is vaak zeer versnipperd maar onderstaand wordt de pagina gegeven waar je alle evenementen, activiteiten, beurzen en festivals in Rotterdam kunt vinden. Ook geven we tips over welke activiteiten het meest de moeite waard zijn.

Evenementenkalender

Als je een totaalagenda wilt raadplegen voor de gemeente Rotterdam voor het hele jaar, dan kan je terecht op de evenementenpagina van de gemeente Rotterdam. Je vindt op die webpagina een overzicht van alle grote maar vooral ook alle kleinschalige evenementen in de Maasstad. Je zult verrast zijn hoe veelzijdig het aanbod aan evenementen en activiteiten is.

Evenementen

Rotterdam is een bijzondere stad en beschikt over onder andere de grootste haven ter wereld. Een evenement dat je als Rotterdammer (en eigenlijk als Nederlander) daarom zeker eens moet bezoeken zijn de Wereldhavendagen. Op sportgebied is de Marathon van Rotterdam een bekend evenement en natuurlijk mag ook de open dag van Feyenoord niet ontbreken in dit overzicht. Houd je van actie en gezelligheid? Bezoek dan eens de kermis van Rotterdam.

Festivals

Dankzij de multiculturele samenstelling van de Rotterdamse gemeenschap is het jaarlijkse zomercarnaval als onderdeel van Robin Rotterdam een festival dat veel bekijks trekt. Een ander cultureel festival is De Parade. Ben je meer een muziekliefhebber? Bezoek dan eens Night of the Proms of het North Sea Jazz Festival. Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat het festivalaanbod van Rotterdam zeer divers en veelomvattend is. Voor iedereen is er wat wils en het hele jaar door is er genoeg te beleven.

Beurzen

In Rotterdam worden ieder jaar tal van beurzen en vakdagen georganiseerd voor particulieren en professionals. In veel gevallen is de evenementenlocatie Ahoy de gastheer. Op autogebied vinden er bijvoorbeeld jaarlijks 100% Tuning en Autosalon Rotterdam plaats. Een andere beurs die hartstikke leuk is om te bezoeken is de Winterfair in Rotterdam, je komt er ongetwijfeld in de kerststemming.