Activiteiten Amsterdam

Evenementenkalender

Zoals het een hoofdstad betaamt beschikt Amsterdam over een bomvolle evenementenkalander boordevol festivals, activiteiten, beurzen en andere interessante zaken. Elke dag weer vinden er meerdere activiteiten plaats in Amsterdam, vooral in de weekenden en in de zomerperiode. Maar welke activiteiten zijn echt de moeite waard? En wanneer vindt welke activiteit plaats? We hebben voor je de beste activiteiten opgesomd en tevens een evenementenkalender waar je alle Amsterdamse activiteiten kunt terugvinden.

Evenementenkalender

Ieder jaar vinden er in Amsterdam weer duizenden activiteiten plaats. Teveel dus om hier allemaal op te noemen. Wil je op je gemak alle activiteiten en evenementen die in de gemeente Amsterdam worden georganiseerd bekijken? Op de evenementenpagina van de gemeente Amsterdam zijn ze allemaal verzameld. Onderstaand volgen nog leuke tips die de moeite waard zijn te bezoeken.

Beurzen

Amsterdam beschikt over een van de populairste evenementenlocaties van Nederland wanneer het aankomt op het organiseren van beurzen. We hebben het natuurlijk over de Amsterdam RAI. Hier worden bekende beurzen georganiseerd zoals de Negenmaandenbeurs, de Huishoudbeurs, de MobiliteitsRAI, de VT Wonen & Design Beurs, Masters of LXRY, Horecava en de KunstRAI.

Festivals

De nummer één stad ter wereld aangaande het aantal feestjes en festivals is zeker Amsterdam. Dankzij de dancemuziek is het aantal festivals alleen maar gestegen en op meerdere bekende plekken in de stad vinden regelmatig muziekfestivals en dancefeesten plaats. Wat te denken van zomerfeestjes als Buiten Westen, Electronic Family, Milkshake Festival, Pitch Festival en A Day at the Park? En dan hebben we het nog niet eens gehad over megafestivals als het wereldberoemde Amsterdam Dance Event. Ook is Amsterdam sterk vertegenwoordigt wanneer het aankomt op culturele festivals, denk maar aan De Parade of de Uitmarkt.

Evenementen

Wie graag iets onderneemt met het gezin, geliefde of familie is in Amsterdam ook als een kind in een snoepwinkel. Door het jaar heen vinden er geweldige evenementen plaats die absoluut de moeite waard zijn. Beleef bijvoorbeeld de kerstsfeer tijdens Christmas Village on Ice of geniet van prachtige lichteffecten en –shows tijdens het Amsterdam Light Festival. Ook sportievelingen kunnen niet om Amsterdam heen, want er vinden evenementen plaats als de Amsterdam City Swim en de Dam tot Damloop.